Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Effectief Feyenoord recht rug in topper

Feyenoord heeft weer wat kleur op de wangen. Met dank aan een grote dosis werklust en effectiviteit was het team van Dick Advocaat zondag met 3-1 te sterk voor PSV. Daarmee werd in de Eredivisie de reeks negatieve resultaten van de laatste weken doorbroken.

Voorafgaand aan de laatste topper van deze maand was de grote vraag vooral hoe Feyenoord voor de dag zou komen. De midweekse uitglijder in Heerenveen had de verhoudingen in het Rotterdamse kamp behoorlijk op scherp gezet, al spraken Advocaat en Steven Berghuis vrijdag vooral de hoop uit dat die irritatie zou worden omgezet in iets positiefs tegen PSV.

In dat opzicht werden de coach en de aanvoerder allesbehalve teleurgesteld, want vanaf de eerste minuut stond er een tot op het bot gemotiveerd Feyenoord op het veld. Advocaat had voorin enigszins verrassend gekozen voor Ridgeciano Haps en Bryan Linssen in plaats van Luis Sinisterra en Nicolai Jørgensen. ‘We moeten deze wedstrijd op strijd winnen,’ luidde vooraf de verklaring van de coach.

Het strijdplan pakte zeker in de eerste helft perfect uit, want halverwege stond het zomaar 3-0 in De Kuip. Feyenoord liet het initiatief aan PSV, knokte voor elke meter en toonde zich dodelijk effectief in de omschakeling. Een vroege goal van Mark Diemers – hij schoot al na zes minuten spelen hard raak na opstomen van Lutsharel Geertruida – hielp de ploeg daarbij in het zadel.

Dat zadel werd een zetel na een half uur spelen, toen Berghuis met een wereldgoal zijn klasse toonde. Op karakteristieke wijze trok de aanvoerder naar binnen, om de bal vervolgens schitterend in de verre hoek te krullen. En of dat nog niet genoeg was, sloeg ook Bryan Linssen nog voor rust toe. Na een tegenaanval uit het boekje bleef de spits alleen voor doelman Yvon Mvogo uiterst koel: 3-0.

Omdat PSV snel na rust tegen scoorde via Ibrahim Sangaré leek het toch nog spannend te worden in De Kuip, maar zonder zelf nog veel van de eigen helft af te komen hield Feyenoord betrekkelijk eenvoudig stand. Op het moment dat de Eindhovenaren toch in kansrijke positie kwamen was er altijd nog Nick Marsman, die maar weer eens een dijk van een wedstrijd keepte.

Zo sloot Feyenoord de tot dusver teleurstellende toppermaand toch nog af met een lach. De ploeg liet haar tanden zien op het moment dat het echt nodig was en kan drie belangrijke punten bijschrijven in de race om Europees voetbal. Volgende week zondag wacht daarin de volgende horde, als Feyenoord op bezoek gaat bij FC Groningen (aanvang 14:30 uur).

  • #feypsv