Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
#KrachtvanFeyenoord

Eerste wedstrijden Feyenoord Street League 2022-2023 gespeeld

Op dertig verschillende veldjes in Rotterdam klonk afgelopen zondag het fluitsignaal voor de eerste wedstrijden van de Feyenoord Street League 2022-2023. Het is al de elfde keer dat Feyenoord deze straatvoetbalcompetitie organiseert. Er doen dit jaar 41 verschillende teams mee en heel Rotterdam-Zuid is vertegenwoordigd, van Pendrecht tot aan Beverwaard

Een paar uur voor alle wedstrijden was het in Clubhuis Feyenoord op het Afrikaanderplein een drukte van belang. Alle studenten van Feyenoord die de wedstrijden begeleiden, kwamen daar bij elkaar om de laatste instructies te krijgen en de wedstrijdspullen op te halen. En dat waren er veel. Tientallen voetbaltassen met hesjes en ballen én een lange rij plastic tasjes met daarin wedstrijdtenues in allerlei kleuren. Want alle kinderen die meedoen, krijgen hun eigen Feyenoord Street League tenue.

FC Verschoor tegen FC Zuidplein
Ondanks de kou en de regen stonden de spelers van FC Verschoor en FC Zuidplein precies op tijd en in hun nieuwe tenue klaar voor het begin van de wedstrijd. Na een korte uitleg van de scheidsrechter en het groeten van de tegenstander, werd de aftrap genomen door FC Zuidplein. Dit team doet voor de eerste keer mee aan de Street League en moest het jammer genoeg afleggen tegen de zeer ervaren spelers van FC Verschoor. Behalve op het onderdeel sportiviteit, want daar scoorden beide teams evenveel punten.

De beste stuurlui staan langs het veld…
Veel tijd om van de wedstrijd bij te komen hadden de straatvoetballers niet, want de teamleider van FC Verschoor kwam met het super goede idee om de kinderen een wedstrijdje tegen hun ouders te laten spelen. Konden die ouders eindelijk eens laten zien wat ze nou toch bedoelen met ‘naar voren met die bal!’ En dat bleek ook voor hen in de praktijk toch iets moeilijker dan gedacht…

Een paar veranderingen
Deze editie van de Feyenoord Street League is anders georganiseerd dan andere jaren. Zo is er nu één algemene stand en zijn de teams niet meer verdeeld in kleinere competities per gebied. Ook de trainingen zijn anders georganiseerd. De teams trainen niet meer zelfstandig, maar kunnen meedoen met de verschillende wijktrainingen van Feyenoord op pleintjes door heel Rotterdam-Zuid.