Fanshop
Fanshop
training%20vermeer-4

Eerste training Vermeer op druk Varkenoord

Kenneth Vermeer heeft woensdag zijn eerste training bij Feyenoord afgewerkt. Op een zonnig Varkenoord, waar tientallen supporters zich langs de lijn hadden verzameld, kon de nieuwe keeper direct aan de bak. Een groot deel van de sessie stond namelijk in het teken van dode spelsituaties, waarin een belangrijke rol voor de doelman was weggelegd.

Karim El Ahmadi, die evenals Vermeer maandag zijn handtekening zette onder een contract in De Kuip, ontbrak op Varkenoord. De middenvelder vertrok dinsdag naar Marokko, voor twee wedstrijden met het nationale elftal. Woensdag (vandaag) neemt de ploeg het op tegen Qatar, zondag staat een duel met Libië op het programma. El Ahmadi keert na het weekend terug in Rotterdam en zal dan aansluiten bij de groep.

Tijdens het laatste deel van de woensdagtraining werd de ploeg per linie opgesplitst. De aanvallers werkten onder leiding van Jean-Paul van Gastel een afwerkoefening af, Giovanni van Bronckhorst ging met de middenvelders aan de slag en Patrick Greveraars nam de verdedigers onder zijn hoede.

De training van woensdag was de laatste openbare sessie van Feyenoord van deze week. De selectie van trainer Fred Rutten traint donderdag besloten. Op vrijdag, zaterdag en zondag is de selectie vrij.