Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
tr%20horst3

Eerste training Feyenoord in regenachtig Ermelo

Feyenoord heeft woensdagochtend de eerste training tijdens het trainingskamp in Ermelo afgewerkt. Op een regenachtig hoofdveld van FC Horst, dezelfde locatie als waar een dag eerder de eersteklasser met 0-8 was verslagen, had trainer Fred Rutten in totaal zeventien spelers tot zijn beschikking, waaronder drie keepers. Ruud Vormer (lies) en Graziano Pellè (enkel) bleven in verband met lichte klachten achter in het spelershotel. Hetzelfde gold voor Wesley Verhoek en Matthew Steenvoorden. Verhoek was op dinsdag de enige Feyenoorder die de volledige wedstrijd speelde tegen FC Horst.

Feyenoord keerde met de oefensessie in Ermelo terug op vertrouwd terrein. Voor de selectie is inmiddels traditie om in de voorbereiding op het seizoen een aantal trainingen af te werken bij FC Horst. Feyenoord was in 2011 voor de eerste maal te gast in Ermelo en keerde sindsdien elk jaar terug op de Veluwe.

Feyenoord kreeg tijdens de woensdagtraining evenals voorgaande jaren bezoek van Henk Timmer. De voormalig keeper was van 2010 tot 2012 hoofdtrainer van FC Horst en heeft nog altijd warme banden met de club. Timmer bekeek de training van de selectie samen met Martin van Geel.

Timmer en Van Geel zagen evenals diverse belangstellenden langs de lijn dat er tijdens de training veel aandacht was voor positiespelen. Hiervoor werd de selectie opgedeeld in tweeën, waarbij assistent-trainers Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst ieder een groep voor hun rekening namen.

De training werd afgesloten met een kopspelletje dat tot veel lachende gezichten leidde bij de spelers. Die moesten in tweetallen op het doel af, terwijl ze de bal naar elkaar over kopten, waarna de bal ook met een kopbal in het doel gewerkt moest worden.