Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
contr%20werhman-1

Eerste profcontract voor Jordy Wehrmann

Na Dylan Vente heeft Feyenoord wederom een speler uit Feyenoord Onder 17 aan zich gebonden. Jordy Wehrmann, zestien jaar oud en al negen jaar actief op Varkenoord, zette woensdagmiddag in De Kuip zijn handtekening onder een eerste profcontract van tot medio 2019. ‘Voor mij is dit een fantastische dag’, klonk het kort na de ondertekening vol trots uit de mond van het talent.

Het was een drukte van belang in de Business Unit van het stadion waar Wehrmann door de directie van Feyenoord was uitgenodigd om de verbintenis te ondertekenen. Behalve zijn ouders had de jeugdspeler nog tal van familieleden meegenomen, die niets van het bijzondere moment wilden missen. Zo kwam het dat Wehrmann behalve de camera van Feyenoords huisfotograaf ook een groot aantal mobiele telefoons op zich wist gericht, toen technisch directeur Martin van Geel hem na de ondertekening een Feyenoord-shirt overhandigde.

‘Ik ben mijn familie heel dankbaar. Met elkaar hebben we er keihard aan gewerkt om dit te bereiken. We gaan zeker even een hapje eten om deze mooie dag met elkaar na te bespreken’, zei de jeugdspeler, die in het seizoen 2006-2007 als eerste jaars F-pupil terechtkwam in Feyenoords jeugdopleiding. De verdedigend ingestelde middenvelder komt dit seizoen uit in Onder 17, getraind door Cor Adriaanse.

Wehrmann is trots op zijn eerste contract bij Feyenoord, al ziet hij de verbintenis vooral als een stap in de goede richting. ‘Dit contract tot 2019 is behalve een vorm van waardering ook een enorme stimulans om nog harder te werken’, zei hij. ‘Voor mij is dit een extra motivatie om ooit in De Kuip te spelen. Dat is mijn uiteindelijke doel.’

Volgens Martin van Geel is het voor Feyenoord ‘een hele goede zaak’ dat de club er wederom in is geslaagd een talentvolle speler voor meerdere jaren aan zich te binden. ‘Jordy is net als Dylan Vente, die twee weken geleden zijn contract tekende, een van de grotere talenten van Varkenoord’, zei de technisch directeur. ‘Jordy speelt hier al vanaf zijn achtste en met dit contract spreken wij ons vertrouwen in hem uit. Wij zijn ervan overtuigd dat hij de mentaliteit en de kwaliteiten heeft om zich verder te ontwikkelen en om uiteindelijk de stap naar De Kuip te maken.’