Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
AS3I7453

Eerste profcontract voor Crysencio Summerville

Nadat Ramon Hendriks een week geleden zijn handtekening onder een eerste contract mocht zetten, was het dinsdagmiddag aan Feyenoord Onder 17-speler Crysencio Summerville. In het bijzijn van maar liefst vijftien familieleden en vrienden tekende de 16-jarige aanvaller zijn eerste profcontract dat hem tot medio 2021 verbindt aan Feyenoord.

‘Ik speel al sinds mijn zesde bij Feyenoord, ik ben hier groot geworden. Daarom vind ik het extra bijzonder om vandaag mijn eerste profcontract hier te tekenen,’ aldus een glunderende Summerville. ‘Dit is een belangrijke volgende stap in mijn carrière, maar ik weet ook dat ik nog jong ben en dat er nog heel veel te leren valt voor mij. Ik blijf de komende jaren hard werken hier bij Feyenoord, zodat ik hopelijk door kan breken bij deze mooie club.’

Summerville doorliep vanaf jongs af aan de jeugdelftallen op de Feyenoord Academy. Ook speelde hij in Oranje Onder 16 en debuteerde hij op 15-jarige leeftijd in Oranje Onder 17.

Op de vraag van technisch directeur Martin van Geel welk nummer er later achterop het Feyenoord-shirt met de naam Summerville moet komen te staan, antwoordde hij overtuigend: rugnummer zeven.

Technisch directeur Martin van Geel beaamde dat dat het juiste rugnummer voor Summerville is: ‘Crysencio is een talentvolle rechtervleugelspeler. Hij is niet al te groot, maar enorm behendig en slim aan de bal. Ondanks zijn lengte schuwt hij duels niet en is hij altijd in beweging. Een lastig te verdedigen aanvaller die je als verdediger niet graag tegenover je hebt. We zijn dan ook heel erg blij dat Crysencio ervoor gekozen heeft om zijn loopbaan bij Feyenoord te vervolgen om hier de volgende stappen in zijn ontwikkeling te zetten.’