Fanshop
Fanshop
soccer%20schools4

Eerste meidenmodule Feyenoord Soccer Schools van start

Ruim zestig meiden in de leeftijd van 8 tot 17 jaar hebben woensdagmiddag op Varkenoord de eerste van vijf Talententtrainingen afgewerkt in een speciale trainingsmodule voor meiden. Het is voor het eerst dat Feyenoord Soccer Schools een speciaal programma voor meiden heeft georganiseerd. De trainingen staan onder leiding van Ben Wijnstekers, die woensdag een nieuwe Feyenoord Soccer Schools-trainer op het veld mocht verwelkomen: voormalig Feyenoord-speler Dwight Blackson.

Blackson heeft al ruime ervaring in het trainen van meiden, onder meer via zijn eigen voetbalschool. ‘Wat elke keer weer opvalt is hoe ontzettend gefocust en gretig de meiden zijn tijdens de trainingen’, vertelde hij woensdag na afloop van de eerste meidentraining. ‘Voor mij is het mooi dat ik op deze manier weer iets voor Feyenoord kan betekenen. Ik heb in totaal twaalf jaar voor Feyenoord gespeeld. Het gevoel voor deze club gaat niet zomaar weg.’

‘De animo is voor meisjesvoetbal is enorm’, zei Wijnstekers. ‘Onze normale Talenttrainingen zijn alleen op jongens gericht, maar we kregen steeds meer aanvragen van meisjes. Daarom zijn we blij dat we vandaag ook met een speciale serie Talenttrainingen voor meiden hebben kunnen beginnen.’

Voor de eerste training werden de 64 deelneemsters opgedeeld in vier groepen, die afwisselend diverse oefeningen afwerkten. Zo had Wijnstekers een oefening op het programma staan met dribbelen, kappen en passen, en namen de meiden onder leiding van Blackson deel aan een partijspel.

Alle meiden werden voorafgaand aan de trainingsmodule voorzien van een adidas-tenue van Feyenoord Soccer Schools, terwijl ze na afloop van de laatste training ook een Feyenoord-bal mee naar huis krijgen.