Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
20140217_nac_ortec_nb

Een andere kijk op NAC Breda - Feyenoord

Feyenoord.nl blikt elke speelronde terug op de door Feyenoord gespeelde wedstrijd, met een top vijf van opvallende statistieken en weetjes. Deze keer een andere kijk op NAC Breda - Feyenoord (1-1) met onder meer: de aanvalslust van Janmaat, de duels van Armenteros en de passes van De Vrij.

5. Balbezit
Feyenoord was bijna zes minuten langer in balbezit dan NAC Breda: 27,9 minuten tegenover 22 minuten.

4. Duels Armenteros
Samuel Armenteros zocht als rechtsbuiten zeer vaak zijn man op. In totaal vocht hij 20 duels uit, waarvan 14 met zijn directe tegenstander Kenny van der Weg.

3. Doelpogingen
NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar had een drukke middag tegen Feyenoord. De Rotterdammers schoten in totaal 16 keer op doel, waarvan 14 keer van binnen het strafschopgebied. 9 van die schoten waren gericht tussen de palen, met 1 doelpunt als resultaat.

2. Aanvalslust Janmaat
Daryl Janmaat speelde tegen NAC Breda andermaal met veel drang naar voren. Van zijn 5 aanvallende acties waren er 3 succesvol. De verdediger schoot 1 keer in de wedstrijd op doel, wat direct een doelpunt opleverde.

1.Passes De Vrij
Stefan de Vrij was tegen NAC Breda vrijwel foutloos in de passing. De verdediger zag 96 procent van zijn passes aankomen op de plaats van bestemming: veruit het hoogste percentage van alle spelers op het veld. 12 van zijn 48 passes gingen richting Jordy Clasie.

Met dank aan: ORTEC Sports