20140317_ortecnieuws

Een andere kijk op Feyenoord – sc Heerenveen

Feyenoord.nl blikt elke speelronde terug op de door Feyenoord gespeelde wedstrijd, met een top vijf van opvallende statistieken en weetjes. Deze keer een andere kijk op Feyenoord - sc Heerenveen (2-0) met onder meer: de tandem Janmaat-Schaken, de bedrijvigheid van Immers en de vrije trappen van Vormer.

5. Tandem op rechts
Vooral in de eerste helft ging een groot deel van de aanvallen van Feyenoord over de rechterflank. Rechtsbuiten Ruben Schaken werd met name vaak in stelling gebracht door Daryl Janmaat, van wie hij in totaal 8 keer de bal ontving. Andersom verzond Schaken 11 passes naar Janmaat.

4. Immers bedrijvig
Lex Immers maakte niet alleen Feyenoords tweede doelpunt, maar was daarnaast bij vele andere aanvallen van de ploeg betrokken. In totaal schoot hij 3 keer op doel, vocht hij 30 duels uit en verstuurde hij 48 passes.

3. Veldoverwicht Feyenoord
In tegenstelling tot de uitwedstrijd tegen FC Groningen, koos trainer Ronald Koeman tegen Heerenveen voor een formatie met drie spitsen, waarmee duidelijk was dat Feyenoord de aanval koos. Het gevolg was met name na rust een groot veldoverwicht. Zo had de ploeg bijna 63 procent balbezit. In totaal had Feyenoord 32 minuten de bal (sc Heerenveen: 19 minuten). Vijf keer duurde een periode van balbezit van Feyenoord langer dan 45 seconden.

2. Heerenveen in de fout
Hoe moeilijk Heerenveen het had in De Kuip is niet alleen af te lezen aan de uitslag, maar ook aan het aantal overtredingen dat de ploeg maakte: 22 in totaal. Scheidsrechter Pieter Vink bestrafte in totaal vier spelers van Heerenveen met een gele kaart en stuurde verdediger Christian Kum met direct rood van het veld.

1. Vormer in vorm
Feyenoord kreeg tegen Heerenveen drie keer de kans om uit een vrije trap op doel te schieten. Ruud Vormer nam twee keer plaats achter de bal. Zijn eerste poging vloog zeer fraai over de muur in het doel, zijn tweede trap eindigde net naast. De enige vrije trap die Heerenveen op doel schoot, werd gered door Erwin Mulder.

Met dank aan: ORTEC Sports