fey-cambuur-11

Een andere kijk op Feyenoord – Cambuur

Feyenoord.nl blikt elke speelronde terug op de door Feyenoord gespeelde wedstrijd, met een top vijf van opvallende statistieken en weetjes. Deze keer een andere kijk op Feyenoord – sc Cambuur (5-1) met onder meer: de assists van Vormer, de doelpogingen van Cambuur en de goals van Vilhena.

5. Rustige middag Lamprou
Door een blessure voor Erwin Mulder, keepte Kostas Lamprou tegen Cambuur zijn eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. De Griekse doelman had een betrekkelijk rustige middag. Cambuur schoot slechts 7 keer op doel, waaronder 4 keer van buiten het strafschopgebied.

4. Meeste balbezit Cambuur
Hoewel Feyenoord met name in de tweede helft het initiatief had, was Cambuur over de hele wedstrijd het meest in balbezit. De Friezen hadden ruim 30 minuten de bal, tegenover 27,5 minuut balbezit voor Feyenoord.

3. Clasie belangrijk
Jordy Clasie was na afloop van de wedstrijd tegen Cambuur niet helemaal tevreden over zijn eigen spel, maar was wel degelijk van grote waarde voor Feyenoord. De middenvelder had de meeste acties en de meeste passes van alle Feyenoorders. Van zijn acties was 75 procent succesvol, terwijl ruim 80 procent van zijn passes aankwam op de plaats van bestemming.

2. Vormer in vorm
Ruud Vormer opende tegen Cambuur de score met een schot van afstand. Voor de middenvelder was dat zijn derde doelpunt van dit seizoen. Vormer leverde bovendien 2 assists af, waarmee zijn seizoenstotaal op 5 komt.

1. Vilhena effectief
Tonny Vilhena scoorde na rust twee keer en bracht daarmee zijn seizoenstotaal op 6 doelpunten. De als aanvallende middenvelder spelende Vilhena toonde zich daarmee zeer effectief: zijn enige 2 schoten op doel leverden allebei een doelpunt op. Hij leverde bovendien de assist af voor de goal van Jean-Paul Boëtius.

Met dank aan: ORTEC Sports