fey-rkc-6

Een andere kijk op Feyenoord – RKC

Feyenoord.nl blikt elke speelronde terug op de door Feyenoord gespeelde wedstrijd, met een top vijf van opvallende statistieken en weetjes. Deze keer een andere kijk op Feyenoord – RKC Waalwijk (2-0) met onder meer: de invalbeurt van Schaken, het balbezit van RKC en de doelpunten van Pellè.

5. RKC goed zonder bal
RKC-trainer Erwin Koeman stelde dat zijn ploeg op de momenten zonder bal goed had gespeeld.  Daarmee doelde hij op een behoorlijk deel van de wedstrijd, want Feyenoord had bijna 57 procent balbezit. RKC was daarmee 31 minuten van de wedstrijd zonder bal. Een periode balbezit van de bezoekers duurde gemiddeld 12 seconden.

4. Feyenoord laat kansen liggen
Ronald Koeman constateerde zondag na afloop van de wedstrijd dat zijn ploeg niet scherp genoeg was geweest voor de goal. Feyenoord scoorde 2 keer, maar had daar in totaal 16 doelpogingen voor nodig. De helft van alle schoten eindigde naast het doel. RKC Waalwijk nam 5 keer het doel van Erwin Mulder onder vuur.

3. Dubbele dekking
RKC Waalwijk had zich duidelijk voorbereid op de terugkeer van Graziano Pellè bij Feyenoord. De spits vocht veruit de meeste duels uit van alle spelers op het veld, 31 in totaal. Pellè kreeg daarbij te maken met dubbele dekking van RKC. Zo vocht hij 22 duels uit met de centrale verdedigers: 12 met Prince-Désir Gouano en 10 met Kenny van Hoevelen.

2. Sterke invalbeurt Schaken
Ruben Schaken kon zondag terugkijken op een prima invalbeurt voor Feyenoord. De aanvaller kwam in de 56ste minuut in het veld voor Wesley Verhoek en zorgde in het laatste half uur voor veel dreiging. Niet alleen leverde hij de assist af waaruit Graziano Pellè de 0-2 kon binnen koppen, maar ook waren al zijn aanvallende acties (3 uit 3) succesvol. Schaken verdiende bovendien 2 vrije trappen.

1. Pellè direct belangrijk
Graziano Pellè liet tegen RKC zien dat hij weinig last had van een gebrek aan wedstrijdritme, nadat hij vier duels had moeten toekijken. De spits was met 2 goals direct weer beslissend voor de ploeg. In totaal schoot hij zondag 8 keer op doel, waarvan 3 keer tussen de palen. Pellè werd het vaakst bereikt vanaf de linkerflank. Zo ontving hij van Miquel Nelom en Jean-Paul Boëtius allebei 7 passes.

Met dank aan: ORTEC Sports