Fanshop
Fanshop
20140210_ortec_feynec

Een andere kijk op Feyenoord – N.E.C.

Feyenoord.nl blikt elke speelronde terug op de door Feyenoord gespeelde wedstrijd, met een top vijf van opvallende statistieken en weetjes. Deze keer een andere kijk op Feyenoord – N.E.C. (5-1) met onder meer: de passes van Nelom, de acties van Mulder en de duels van Boëtius.

5. Balbezit
Feyenoord had tegen N.E.C. veruit het meeste balbezit: 58 procent tegenover 42 procent. Gemiddeld duurde een periode balbezit van Feyenoord 16,3 seconden, tegenover 12 seconden voor N.E.C.

4. Duels Boëtius
Jean-Paul Boëtius was niet alleen belangrijk dankzij twee doelpunten, maar hij zorgde ook voor veel gevaar vanaf de linkerflank. De aanvaller vocht de meeste duels uit van alle Feyenoorders: 21 in totaal. 6 van die duels waren met zijn directe tegenstander Marnick Vermijl.

3. Sterk in de lucht
Feyenoord was tegen N.E.C. sterk bij ballen door de lucht. Van de 44 luchtduels die werden uitgevochten, kwam Feyenoord 27 keer als winnaar uit de strijd.

2. Meeste passes
Linksback Miquel Nelom verzond van alle spelers op het veld de meeste passes: 66 in totaal. 17 van die passes gingen richting linksbuiten Jean-Paul Boëtius.

1. Onder druk
Feyenoord stond in het eerste kwartier van de wedstrijd fors onder druk. Erwin Mulder moest om die reden in die fase vaak in actie komen: 22 keer (redding of terugspeelbal). Na het eerste kwartier had de doelman het in een stuk rustiger, want in het laatste half uur van de eerste helft hoefde hij nog maar 11 keer op te treden.

Met dank aan: ORTEC Sports