Fanshop
Fanshop
fey-goahaed-17

Een andere kijk op Feyenoord – Go Ahead Eagles

Feyenoord.nl blikt elke speelronde terug op de door Feyenoord gespeelde wedstrijd, met een top vijf van opvallende statistieken en weetjes. Deze keer een andere kijk op Feyenoord – Go Ahead Eagles (5-0) met onder meer: de invalbeurt van Nelom, de scherpte van Te Vrede en de aanvallende intenties van het elftal.

5. Sterke invalbeurt
Miquel Nelom kon zondagmiddag terugkijken op een uitstekende invalbeurt tegen Go Ahead Eagles. De verdediger verving in de laatste twintig minuten Terence Kongolo en deed dit met verve.  Zo kwamen al zijn passes aan op de plek van bestemming, was 79 procent van zijn acties succesvol en was het enige schot dat hij op doel loste direct goed voor een doelpunt.

4. Veel balbezit
Feyenoord begon de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles met een periode van ruim drie minuten bijna onafgebroken balbezit. Dat bleek een voorbode voor de rest van het duel, want had ruim 62 procent balbezit over de hele wedstrijd. Opvallend is dat het de ploeg 13 keer lukte om de bal langer dan 45 seconden in bezit te houden.

3. Te Vrede schiet met scherp
Mitchell Te Vrede kon tegen Go Ahead Eagles voor de derde wedstrijd op rij rekenen op een basisplaats. De spits schoot drie keer op doel, waarbij de bal ook alle drie de keren tussen de palen was gemikt. Een van die pogingen leverde ook een doelpunt op. Voor Te Vrede is dat zijn derde goal dit seizoen, waarmee hij zijn eigen seizoensrecord uit 2011-2012 (2 doelpunten voor Excelsior) heeft verbroken.

2. Feyenoord kansrijk
Het vele balbezit van Feyenoord leidde ook tot veel kansen. De ploeg schoot 17 keer op doel, waarvan 9 ballen tussen de palen waren gemikt. Ter vergelijking: Go Ahead Eagles kreeg 7 mogelijkheden, waarvan er slechts één tussen de palen werd geschoten (redding Erwin Mulder).

1. Aanvallende intenties
De aanvallende intenties waarmee Feyenoord speelde, zijn niet alleen af te lezen aan het aantal kansen, maar ook aan de passes die de ploeg verzond. In totaal werd de bal 379 keer via een pass vooruit gespeeld. Ter illustratie: Go Ahead Eagles deed dit slechts 208 keer.

Met dank aan: ORTEC Sports