fey-ajax-5

Een andere kijk op Feyenoord – Ajax

Feyenoord.nl blikt elke speelronde terug op de door Feyenoord gespeelde wedstrijd, met een top vijf van opvallende statistieken en weetjes. Deze keer een andere kijk op Feyenoord – Ajax (1-2) met onder meer: de bedrijvigheid van Janmaat, de duels van Pellè en de aanvalsmomenten van De Vrij.

5. Gelijk balbezit
Feyenoord en Ajax hadden bijna exact evenveel balbezit: 50,1 % tegenover 49,9 %. Feyenoord had in totaal 25,6 minuten de bal, Ajax 25,5 minuten. Het balbezit van Feyenoord duurde gemiddeld 13 seconden.

4. Pellè in duel
Graziano Pellè vocht van alle spelers op het veld de meeste duels uit: 32 in totaal. In 19 van die duels was centrale verdediger Joël Veltman zijn tegenstander.

3. Evenveel kansen
Het aantal kansen van Feyenoord en Ajax was in vrijwel alle opzichten gelijk. Beide ploegen namen 12 keer het doel onder vuur, waaronder allebei 5 keer van buiten het zestienmetergebied. Alle doelpunten werden zondag gemaakt van binnen het strafschopgebied.

2. Janmaat bedrijvig
Daryl Janmaat was de meest bedrijvige speler op het veld. De verdediger was in totaal bij 100 acties (o.a. passes, dribbels, tackles, duels) betrokken, het meest van alle spelers.

1. De Vrij kiest de aanval
Stefan de Vrij was tegen Ajax zeer zuiver in de passing. 90 % van zijn passes bereikte de plaats van bestemming. Veel van zijn passes gingen richting Lex Immers en Graziano Pellè. Beide spelers werden vijf keer bereikt door De Vrij. De verdediger was bovendien succesvol in zijn eigen aanvallende acties. Hij koos 3 keer met succes de aanval, het vaakst van alle verdedigers.

Met dank aan: ORTEC Sports