Fanshop
Fanshop
20140310_ortec_grofey_nb

Een andere kijk op FC Groningen - Feyenoord

Feyenoord.nl blikt elke speelronde terug op de door Feyenoord gespeelde wedstrijd, met een top vijf van opvallende statistieken en weetjes. Deze keer een andere kijk op FC Groningen - Feyenoord (0-2) met onder meer: de duels van Mathijsen, de assist van Kongolo en de goal van Schaken.

5. Mathijsen en Zeefuik in duel
Van alle spelers op het veld kwamen Joris Mathijsen en Género Zeefuik elkaar het vaakst tegen. De centrale verdediger van Feyenoord vocht maarliefst 16 duels uit met de spits van FC Groningen.

4. Kongolo op zijn plek
Terence Kongolo speelde tegen FC Groningen op een voor hem ongewone positie. De van origine centrale verdediger was als vooruit geschoven linksback geposteerd en vulde die positie zonder problemen in. Kongolo bestreek de volledige linkerflank en was veelvuldig bij het aanvalsspel betrokken. Zo verstuurde hij in totaal 6 passes richting Ruben Schaken, waaronder de assist op de 0-1.

3.  Immers en Clasie vaakst aan de bal
Lex Immers en Jordy Clasie waren van alle Feyenoorders het vaakst aan de bal. Zo leverde Immers 41 passes af en Clasie 42. Beide middenvelders waren zeer zuiver in hun passing: allebei voltooiden ze circa 80 % van hun passes.

2. Feyenoord kiest tegenaanval
Feyenoord liet in het Euroborg stadion FC Groningen het spel maken en koos zelf vooral voor de tegenaanval. Dat resulteerde in het meeste balbezit voor de thuisploeg (61,5 % tegenover 38,5 %), terwijl Feyenoord meer kansen creëerde (14) dan FC Groningen (8).

1. Schaken in vorm
Ruben Schaken vormde samen met Mitchell te Vrede de voorhoede van Feyenoord in een tweespitsensysteem. De aanvaller was vooral in het eerste en in het laatste kwartier op stoom, met respectievelijk 10 en 9 succesvolle acties. Hij schoot in totaal 3 keer op doel, met na een kwartier spelen een goal als resultaat.

Met dank aan: ORTEC Sports