Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Dubbele beloning voor uitblinker Berghuis

Dat Steven Berghuis al langere tijd in bloedvorm verkeert, kan niemand zijn ontgaan. De aanvoerder was ook in februari een van de uitblinkers bij Feyenoord en is hiervoor beloond met twee onderscheidingen.

Voor de tweede keer dit seizoen is Berghuis verkozen tot Legioen Speler van de Maand. De buitenspeler kreeg net als over de maand december de meeste stemmen van leden van de officiële supportersclub. Feyenoord won in februari alle wedstrijden (drie keer competitie en een keer KNVB Beker) en Berghuis scoorde drie keer.

Een van die doelpunten is door supporters verkozen tot Goal of the Month van februari. Het schot van grote afstand waarmee Berghuis Feyenoord in de uitwedstrijd bij PEC Zwolle op 2-2 zette, kreeg het grootste aantal stemmen in de Stories op het officiële Instagram-account van de club. Deze trofee kreeg de aanvoerder nog niet eerder dit seizoen.

Beide prijzen werden woensdag op 1908 overhandigd aan de international, die ook nu weer tot de voorselectie behoort van het Nederlands elftal. ‘Het is altijd mooi om op deze manier waardering te krijgen van de supporters,’ zei Berghuis, die vooral blij was met zijn doelpunt van de maand. ‘Die had ik nog niet en ik vind de bokaal ook echt mooi. Het was een topmaand voor ons, daar ben je als team altijd naar op zoek.’

Het moet gek lopen wil Berghuis de doelpunten-trofee deze maand niet prolongeren, gezien zijn schitterende stift in de halve finale tegen NAC Breda. ‘Het wordt inderdaad een uitdaging voor de jongens om een mooiere goal te maken,’ zei de aanvoerder met een glimlach. ‘Aan de andere kant: er komen met de stadsderby en de Klassieker nog mooie wedstrijden aan…’

Stemmen op de Speler van de Maand kan maandelijks als lid van Het Legioen. De Goal of the Month wordt na afloop van elke maand verkozen op het officiële Instagram-account van Feyenoord.