Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Droomweek Feyenoord dankzij Dessers

Cyriel Dessers heeft zondag Feyenoord én zichzelf een absolute droomweek bezorgd. De invaller maakte in de thuiswedstrijd tegen AZ voor de derde achtereenvolgende keer de winnende goal: 1-0. Al voor de vierde keer dit seizoen scoorde de supersub in de 92ste minuut van de wedstrijd.

Op het moment dat Dessers kort voor het verstrijken van de officiële speeltijd in kansrijke positie over de bal heen maaide, kon hij onmogelijk weten welk scenario er nog zou volgen in De Kuip. De spits leek op dat moment de laatste kans op de zege om zeep te helpen, nadat Feyenoord ook in de eerste helft al meerdere keren had verzuimd om toe te slaan tegen AZ.

De bezoekers leken daarmee overeind te blijven in De Kuip, ook omdat het team van Arne Slot er na rust veel minder in slaagde om gevaarlijk te worden. Het was zelfs aan twee uitstekende reddingen van Justin Bijlow en een heldhaftige actie van Gernot Trauner te danken dat de drie punten niet tegen de verhouding in naar Alkmaar gingen.

Zo had het er alle schijn van dat het beladen duel in De Kuip afstevende op een gelijkspel, tot Feyenoord er toch nog een slotoffensief uitperste en Dessers zichzelf – op aangeven van collega-invaller Reiss Nelson – wederom kroonde tot matchwinner. Daarmee zorgde hij voor totale ontlading in het stadion bij zowel spelers als supporters, die uitzinnig van vreugde de vijfde overwinning op rij konden vieren.

Feyenoord krijgt nu de kans even bij te komen van de drukke weken die achter de rug liggen, al zijn er ook veel spelers opgeroepen voor nationale (jeugd)teams. Na de interlandbreak van twee weken staat de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle op het programma.