Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Esporters

eSports | Droomstart FIFA-seizoen voor YimmieHD

Feyenoords eSporter Jimmy Donkers (YimmieHD) heeft zich officieel geplaatst voor het eerste grote mondiale offline FIFA20-toernooi. Begin november strijdt hij in Boekarest met nog 31 andere PlayStation 4-spelers voor Global Series Points, prijzengeld en roem.

Competitieve seizoen
Net als vorig seizoen moeten alle FIFA-spelers van over de hele wereld gedurende het seizoen punten (Global Series Points) verzamelen. Deze punten kunnen ze verzamelen door zich te kwalificeren voor grote internationale toernooien (bijv. FUT Champions Cup), door de eDivisie, de Weekend League en bijvoorbeeld de eClub World Cup (WK FIFA voor clubs).

De FUT Champions Cups (zes dit seizoen) zijn samen met de ‘FIFA Majors’ (bijv. eClub World Cup) de belangrijkste toernooien van het seizoen. Aldaar kunnen eSporters maar liefst 2.000 punten verdienen en dat is vergeleken met de 850 punten van bijvoorbeeld de nationale competitie (eDivisie) erg veel.

Verloop kwalificatie
Jimmy begon zaterdagmiddag, samen met Ryan Tilborg, die de beslissende wedstrijd met golden goal verloor, en Lars de Jong, in de eRoom van Feyenoord. Jimmy won de eerste wedstrijd, maar verloor de daaropvolgende twee wedstrijden. Van de totaal negen wedstrijden moest Jimmy er minimaal zeven winnen, dus het was alles of niets. Hij bleef in zichzelf geloven en wist de zeven wedstrijden te winnen.

In de knock-outfase versloeg hij zijn eerste tegenstander en moest de beslissende wedstrijd van de ‘winner-bracket’ tegen de eSporter van PSV (Aaygun96), maar verloor met 1-3. Hij kon middels de ‘loser-bracket’ alsnog een ticket bemachtigen en won die wedstrijd met 2-1 van de Russische ‘FunkBraza’.

Volg e_Feyenoord
Wil jij op de hoogte blijven van alle verrichtingen van onze eSporters en wil je de prestaties van @YimmieHD tijdens zijn eerste FUT Champions Cup volgen? Volg Feyenoord eSports dan via Instagram.