Fanshop
Fanshop
Jong Feyenoord

Droomstart voor Jong Feyenoord

Jong Feyenoord is met een eclatante overwinning aan het competitieseizoen 2018-2019 begonnen. Op Varkenoord was het team oppermachtig in het duel met Jong Excelsior. De stadgenoot werd met 6-0 verslagen door doelpunten van Joël Zwarts, Luis Sinisterra en Wouter Burger (allen twee maal).

Hoofdcoach Peter van den Berg kon zich maandagmiddag geen betere start van de eerste competitiewedstrijd wensen, want al binnen een minuut stond zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Spits Joël Zwarts stond op scherp bij de eerste bal van achteruit en knalde zonder te twijfelen binnen.

Diezelfde Zwarts verdubbelde de marge na een klein kwartier en opnieuw een bal van achteruit. Dit keer was het Yassin Ayoub die de aanvalsleider vond en verdween de bal laag in het doel. Jong Feyenoord, waar Joris Delle zijn eerste wedstrijd speelde in het rood-wit, liep nog voor rust uit naar een 3-0 voorsprong, na een counter uit het boekje.

Eerste goal Sinisterra
Orkun Kökcü bediende Luis Sinisterra op maat, waarna de Colombiaan zijn eerste goal in dienst van Feyenoord liet aantekenen. De buitenspeler schoof de bal beheerst binnen. Ruim tien minuten na de pauze bediende Kökcü Sinisterra opnieuw en dit keer vond laatstgenoemde het doel met een droge knal: 4-0.

Jong Feyenoord bleef gretig en zette de jacht op meer doelpunten voort. Die goals werden gevonden via Wouter Burger, die Yassin Ayoub na iets meer dan een half uur had vervangen. De middenvelder chipte na 62 minuten de 5-0 op het scorebord en bepaalde de eindstand met prachttreffer – met de buitenkant van zijn linkervoet – op 6-0.

Programma
Volgende week maandag staat de volgende competitiewedstrijd voor Jong Feyenoord op het programma. Het team kan de droomstart dan op bezoek bij Jong ADO Den Haag een goed vervolg gaan geven in Poule B van de Reservecompetitie.

Jong Feyenoord – Jong Excelsior 6-0
Scoreverloop:
1’         Joël Zwarts 1-0
14’       Joël Zwarts 2-0
45’       Luis Sinisterra 3-0
56’       Luis Sinisterra 4-0
62’       Wouter Burger 5-0
78’       Wouter Burger 6-0

Opstelling Jong Feyenoord:
Delle; Reith, Geertruida, Knoester, Malacia; Wehrmann, Kökcü, Ayoub (32' Burger); Sinisterra (61' Van der Kust), Zwarts, El Hankouri (78’ Schuurman).

  • Jong Feyenoord
  • Luis Sinisterra
  • Joris Delle