Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
fey-az-18

Drie Feyenoorders in FOX Sports team eerste seizoenshelft

Terence Kongolo, Dirk Kuyt en Eljero Elia hebben een plek gekregen in het door FOX Sports samengestelde beste elftal van de Eredivisie van de eerste seizoenshelft.

Over Terence Kongolo schrijft FOX Sports: Alleen Rens van Eijden won in de eerste zeventien wedstrijden een groter percentage van zijn persoonlijke duels (73,6%) dan deze Feyenoord-verdediger. (73,2%, minimaal 50 duels). En ook aanvallend draagt hij zijn steentje bij, want geen verdediger kreeg tot de winterstop meer vrije trappen méé dan Kongolo (32).

Volgens de voetbalzender is geen speler in de Eredivisie tot dusver bij meer doelpunten betrokken dan Dirk Kuyt: 13 goals, 2 assists. Kuyt staat bij zijn terugkeer in de Eredivisie na zeventien wedstrijden op dertien goals, in zijn laatste seizoen in Nederland (2005-06) stond hij halverwege op elf doelpunten.

De keuze voor Eljero Elia is onder meer gebaseerd op zijn aantal dribbels per wedstrijd, gemiddeld vijf per Eredivisieduel. Elia creëerde in elf van de twaalf Eredivisiewedstrijden waarin hij in de basis begon minimaal één kans voor een ploeggenoot.

Het volledige elftal van FOX Sports van de eerste seizoenshelft ziet er als volgt uit:
Eloy Room (Vitesse); Santiago Arias (PSV), Guram Kashia (Vitesse), Héctor Moreno (PSV), Terence Kongolo; Davy Klaassen (Ajax), Hakim Ziyech (FC Twente), Andrés Guardado (PSV); Dirk Kuyt, Luuk de Jong (PSV) en Eljero Elia.