Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Domper tegen Dinamo Zagreb voor Feyenoord

De laatste thuiswedstrijd in de groepsfase van de Europa League is voor Feyenoord niet verlopen zoals gehoopt. Dinamo Zagreb zegevierde donderdagavond in een lege Kuip met 0-2 en plaatste zich zo voor de knock-outfase. Daarnaast zag hoofdcoach Dick Advocaat met Bryan Linssen en Uros Spajic twee spelers geblesseerd uitvallen. Het enige positieve dat Feyenoord overhoudt aan de verder verloren avond is dat het Europese overwintering nog steeds in eigen hand heeft.

In het meest gunstige scenario had Feyenoord zich al met nog één wedstrijd te gaan geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League. Dan moest er gewonnen worden van Dinamo Zagreb én moest CSKA Moskou thuis van Wolfsberger AC winnen. Maar de Kroaten in Rotterdam verslaan zou al een moeilijke klus worden, wat in de praktijk dus ook teveel gevraagd bleek.

Stugge ploeg
Dinamo Zagreb ging na vier wedstrijden aan kop met acht punten. Bovendien incasseerde de ploeg nog geen enkele tegentreffer. Met een gedegen organisatie maakte de formatie het Feyenoord ook donderdagavond lastig. En dan moest de thuisploeg het na ruim een half uur ook nog doen zonder de aanvalsleider.

Bryan Linssen blesseerde zich aan zijn bovenbeen bij een uiterste poging om een bal binnen te houden. De gelegenheidsspits – bij afwezigheid van de geschorste Nicolai Jørgensen – greep naar zijn hamstring en kon niet verder. Naoufal Bannis was zijn vervanger. Ruim tien minuten later moest ook Uros Spajic naar de kant. De centrumverdediger liep een flinke hoofdwond op bij een kopduel.

Feyenoord maakte de laatste minuten van de eerste helft af met tien man, maar sloot ook af met een achterstand op het scorebord. Diep in de slotfase ging de bal op de stip na een vermeende overtreding van Orkun Kökcü. Bruno Petkovic benutte het buitenkansje en schoof de bal langs doelman Nick Marsman: 0-1.

Tegenvallende tweede helft
Die tik kwam Feyenoord in een tegenvallende tweede helft niet meer te boven. De schade liep zelfs nog op. In de 52ste minuut schoot Lovro Majer de bal via een hand van Marsman in het doel, waarna Dinamo Zagreb de buit binnen had. De grootste kans om nog iets aan de score te veranderen was voor Bannis na terugleggen van Steven Berghuis. De jongeling maaide op een meter voor het doel echter over de bal heen.

Toch blijft overwinteren in Europa nog mogelijk voor Feyenoord. Dan moet er volgende week gewonnen worden van Wolfsberger AC. De Oostenrijkers zijn naar plaats twee opgeklommen door een 0-1 zege bij CSKA Moskou, dat daardoor al uitgeschakeld is in Poule K. Feyenoord volgt op de derde plaats op twee punten achterstand van Wolfsberger AC.