Fanshop
Fanshop
Feyenoord%20Logo2

Doellijntechnologie terug in De Kuip

Vanaf begin 2016 wordt in De Kuip weer gebruik gemaakt van doellijntechnologie. Zo kunnen scheidsrechters bij de thuiswedstrijden die Feyenoord speelt in de tweede seizoenshelft én de bekerfinale een beroep doen op het zogenoemde Hawk-Eye-systeem.

Het is niet de eerste keer dat De Kuip de beschikking heeft over doellijntechnologie. In de afgelopen twee seizoenen werd bij wijze van pilot telkens na de winterstop gebruik gemaakt van het systeem. Dat leverde in maart van dit jaar een primeur op toen Lex Immers in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda voor het eerst in de Eredivisie een doelpunt maakte dat op basis van doellijntechnologie werd goedgekeurd.

Doellijntechnologie is van toegevoegde waarde in het voetbal. Wel of geen doelpunt is een essentieel onderdeel voor het sportieve verloop van een wedstrijd, zo stelt de KNVB. Het Hawk-Eye-systeem zal in de eerste seizoenshelft de Amsterdam Arena als thuisbasis hebben, waarna het in de week van 11 tot en met 15 januari verhuist naar De Kuip en tijdens de wedstrijd Feyenoord – PSV in gebruik zal worden genomen.