Fanshop
Fanshop
DSC00788

Doellijntechnologie in De Kuip

Net als vorig seizoen wordt dit voetbalseizoen bij een aantal wedstrijden in De Kuip doellijntechnologie ingezet. Vanaf januari 2015 tot en met het einde van het seizoen 2014-2015 zal het systeem worden gebruikt in De Kuip.

Het systeem wordt tot de winterstop gebruikt bij de thuisduels van Ajax en verhuist dan naar De Kuip, waar het naast de thuiswedstrijden van Feyenoord onder meer zal worden gebruikt in de bekerfinale. Vorig seizoen werd het systeem één keer gebruikt. Bij het duel Feyenoord – RKC Waalwijk (6 april 2014) werd er voor eerst in de geschiedenis van het Nederlands betaald voetbal gebruikt gemaakt van doellijntechnologie.

In de 26ste minuut van de wedstrijd werd een doelpoging van Lex Immers vlak voor de doellijn verdedigd door RKC Waalwijk-speler Kenny van Hoevelen. Met behulp van het HawkEye systeem in het stadion kon scheidsrechter Kevin Blom constateren dat de bal niet de doellijn was gepasseerd en dat er geen sprake was van een doelpunt. Dit was de eerste keer sinds de introductie van doellijntechnologie dat de arbitrage bij een beslissing geassisteerd werd door technologische hulpmiddelen.