Fanshop
Fanshop
lekbello-1

Documentaire ‘Cultuurschok in Tirana’ zondag in première

Zondagavond om 20:00 uur gaat een nieuwe FOX Sports DOC over Feyenoord in première. De documentaire ‘Cultuurschok in Tirana’ gaat over de dubbele ontmoeting met het Albanese Partizan Tirana in de eerste ronde van de Europacup II in het seizoen 1991-1992.

Feyenoord stapt in het seizoen 1991-1992 namelijk een land binnen dat door het communisme is verscheurd en waar armoede regeert. Voor de heenwedstrijd namen de Feyenoord-spelers tassen vol kleding mee om uit te delen aan de plaatselijke bevolking. Na het terugduel in De Kuip nam een aantal spelers van Tirana de benen, om zo te proberen een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland of Duitsland.

Een kwart eeuw later blikken onder andere John de Wolf, John Metgod en Gerard Meijer terug op deze bijzondere ervaring. Daarnaast reisden de documentairemakers af naar Tirana, waar keeper en cultheld Artur Lekbello en trainer Sulejman Starova uitgebreid aan het woord komen over de duels die op hen een onuitwisbare indruk hebben gemaakt. Ook bakker Leen Kloowijk, die een stunt uithaalde door voor één wedstrijd als shirtsponsor van Partizan Tirana op te treden, vertelt zijn verhaal.

De documentaire ‘Cultuurschok in Tirana’ wordt zondagavond om 20:00 uur uitgezonden op FOX Sports 1. Woensdag 24 mei om 22:00 uur wordt de uitzending herhaald op FOX Sports 5. Een preview bekijk je hieronder in de videospeler.