Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
gras%20experience2

Diversiteit aan evenementen trekt duizenden bezoekers naar De Kuip

Een groot aantal mensen heeft afgelopen weekend een bezoek gebracht aan De Kuip. Een diversiteit aan evenementen trok ruim tienduizend mensen naar het stadion

Eerste training Feyenoord

Het grootste deel van de bezoekers kwam op zondag naar De Kuip, toen Feyenoord de eerste training van het nieuwe seizoen afwerkte. Een kleine tienduizend mensen zagen hoe Giovanni van Bronckhorst zijn eerste sessie van het seizoen 2015-2016 leidde en maakten meteen kennis met de nieuwe gezichten binnen de selectie, waaronder de nieuwste aanwinst Marko Vejinovic. Ook de Feyenoord Fanshops rondom het stadion en brasserie De Kuip Eten en Drinken werden goed bezocht op deze dag. 

Gras Experience

Een dag eerder viel er van alles te beleven in het stadion. Supporters kregen zaterdag tijdens de tweede editie van de Gras Experience in De Kuip de kans om de geheimen van de beste grasmat van Nederland te leren kennen. Zij konden onder meer de schaal voor beste veld bewonderen in het Feyenoord Museum, al hun vragen stellen aan de grasmeesters en ze kregen uiteindelijk zelfs een stukje van het ‘heilige gras’ mee naar huis.

Gebak op de Director Seats

Een deel van de bezoekers kwam op zaterdag naar De Kuip via een speciale actie van OV Miles. Klanten kregen de kans om op de meest exclusieve stoelen van het stadion, de Director Seats, niet alleen te genieten van het uitzicht, maar ook van een kopje koffie en een heerlijk Feyenoord-gebakje. 

Legioen Cup

De activiteiten op het veld werden afgesloten met de strijd om de Legioen Cup. Leden van Het Legioen namen het op het veld van De Kuip op tegen Oud-Feyenoord, dat onder andere Peter Houtman, Mike Obiku en Pierre van Hooijdonk in de gelederen had. De wedstrijd om de Legioen Cup was een initiatief van Het Legioen, de officiële supportersclub van Feyenoord. Uit ruim 1200 aanmeldingen werd een selectie van zeventien spelers plus één trainer geformeerd. Voor de supporters was het duel een unieke gelegenheid om het in het stadion op te nemen tegen de spelers die zij vroeger veelal nog met eigen ogen in De Kuip aan het werk hebben gezien. Oud-Feyenoord won uiteindelijk met 8-5. 

Salsa Madhouse

's Avonds was het Maasgebouw het decor van een groot feest: Salsa Madhouse XXL. Ruim duizend bezoekers gingen los in vijf verschillende area's, waar salsa-, bachata-, kizomba-, zouk- en R&B-muziek te horen was. Het feest ging door tot in de kleine uurtjes!