Feyenoord O21

Derby County velt vanaf de stip vonnis over Jong Feyenoord

Jong Feyenoord is klaar in de Premier League International Cup. De piepjonge selectie van trainer Arnold Scholten leverde donderdagavond veel strijd tegen Jong Derby County, kwam zelfs op voorsprong, maar droop af met een 2-1 nederlaag tegen de koploper uit Groep F.

Foto thumbnail: Derby County Media

Omdat Jong Feyenoord vrijwel tegelijk met Feyenoord 1 speelde, kon Scholten dit keer slechts over één selectiespeler beschikken: Achraf El Bouchataoui. Om hem heen speelden voornamelijk jongens uit Feyenoord Onder 19, die de opdracht hadden meegekregen om te winnen van Jong Derby County.

Dat was geen gemakkelijk opgave, want dat team stond bovenaan in Groep F. Jong Feyenoord had na twee speelronden – 3-1 verlies tegen AS Monaco, 1-2 winst bij Jong Southampton – drie punten en zou alleen bij een overwinning uitzicht blijven houden op een plek in de knock-outfase.

De eerste helft stond voor Jong Feyenoord in het teken van tegenhouden. Daar slaagde het beloftenteam goed in, want doelman Joey Koorevaar hield zijn doel schoon. Amper een minuut na rust kwam de ploeg door een doelpunt van Splinter de Mooij zelfs op voorsprong: 0-1. Hij stond op de goede plaats om een rebound binnen te schieten.

Jong Derby County draaide toen de duimschroeven aan en kwam in de 63ste minuut langszij uit een strafschop. Kort voor het einde van de wedstrijd viel de allesbeslissende 2-1 ook vanaf elf meter, waardoor Jong Feyenoord na drie duels is uitgeschakeld in de Premier League International Cup.

Een samenvatting van de derde groepswedstrijd bekijk je in de videospeler.