Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
IMG_1601%20(2)

Deelnemers Feyenoord Soccer Camp maken kennis met aanwinsten

Ruim tachtig deelnemers van een Feyenoord Soccer Camp op Varkenoord hebben woensdag op bijzondere wijze kennisgemaakt met drie van Feyenoords zomeraanwinsten. Kevin Diks, Ridgeciano Haps en Jeremiah St. Juste schoven aan in de perszaal van De Kuip, om zich daar een uur lang te laten ondervragen door de kinderen die deze week trainingen volgen bij Feyenoord Soccer Schools.

De drie nieuwelingen maakten al veel mee in hun eerste weken bij Feyenoord. Zo werd Diks per helikopter gepresenteerd in De Kuip, vlogen Haps en St. Juste op hun eerste werkdag direct naar Oostenrijk voor het trainingskamp en pakte het drietal afgelopen weekend met de Johan Cruijff Schaal direct hun eerste prijs. Ook gaven de kersverse Feyenoorders al diverse interviews, maar dik tachtig ‘journalisten’ van deze leeftijd hadden ze nog niet tegenover zich gehad.

De jonge voetballertjes namen geen blad voor de mond en schoten de ene na de andere vraag af op de spelers, die op hun beurt openhartig waren in hun antwoorden. Zo verklapte Haps dat het technisch directeur Martin van Geel was die hem hoogstpersoonlijk op de hoogte had gebracht van het feit dat zijn transfer naar Feyenoord beklonken was. ‘En dat nieuws heb ik vervolgens direct gedeeld met mijn familie’, vertelde de linksback, iets dat ook gold voor de andere twee nieuwelingen.

Na vragen over onder meer hun kwaliteiten op de spelcomputer en hun beginjaren als voetballer, werden de Feyenoorders gevraagd naar hun beste maatje in het team. Haps noemde met Tonny Vilhena en Jean-Paul Boëtius zijn ploeggenoten op de linkerflank, terwijl Diks liet weten een goede band te hebben met Steven Berghuis. St Juste kan het met iedereen goed vinden, zei hij. ‘Want Feyenoord voelt echt als een familie.’

De kinderen in de zaal kregen niet alleen veel antwoorden, ook werden ze na afloop allemaal voorzien van de handtekeningen van de spelers. Zo kwam er een mooi einde aan een toch al geslaagde middag, die de deelnemers ongetwijfeld zullen onthouden als een van de hoogtepunten van het Feyenoord Soccer Camp.

De drukke voetbalzomer van Feyenoord Soccer Schools is inmiddels halverwege. In juli vonden er al vier Feyenoord Soccer Camps bij vier amateurclubs plaats, waar honderden kinderen van 6-16 jaar trainden als een echte kampioen. De komende weken staan er nog meer Soccer Camps op het programma en jij kunt daarbij zijn! Kijk voor alle informatie over de komende Soccer Camps en om je direct aan te melden op www.feyenoordsoccerschools.nl