Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
IMG_0555

Deelnemers Soccer Camp krijgen tips van Feyenoord-spelers

De deelnemers aan het Feyenoord Soccer Camp dat deze week plaats vindt op Varkenoord hebben donderdag de kans gekregen om al hun vragen te stellen aan drie spelers van Feyenoord. Terwijl het grootste deel van de selectie zich in Kroatië voorbereidde op de wedstrijd tegen HNK Rijeka, schoven de in Rotterdam achtergebleven Sven van Beek, Anass Achahbar en Ruben Schaken aan in de Fred Blankemeijerzaal in De Kuip voor een Kidspersconferentie.

Al snel bleek dat de drie spelers een zaal vol creatieve kinderen voor zich hadden, zo zag ook Ben Wijnstekers, hoofdtrainer van Feyenoord Soccer Schools. Eenmaal aangeschoven achter de microfoon werd de ene na de andere originele vraag op de Feyenoorders afgevuurd, waaruit duidelijk werd dat de jonge gasten hun huiswerk goed hadden gedaan. Zo waren de vragenstellers op de hoogte van de blessure van Van Beek, die om die reden niet in actie kon komen tegen HNK Rijeka.

‘Het gaat de goede kant op met mijn revalidatie. Ik pak goed mijn rust om ervoor te zorgen dat ik snel weer op het veld sta met het team’, zei Van Beek desgevraagd. De verdediger kreeg daarop een vraag van een heel andere categorie, namelijk wie de grappenmaker is in de selectie van Feyenoord. ‘Dat is Wesley Verhoek. Ik zal niet vertellen wat hij precies doet, maar laat ik het zo zeggen: we plagen elkaar regelmatig’, vertelde Van Beek glimlachend.

De vragen waren niet allemaal voetbalgerelateerd. Zo werd er aan Achahbar gevraagd wat hij in zijn vrije tijd doet. ‘Naast het voetballen ben ik veel met mijn familie. Daarnaast ben ik ook soms achter mijn spelcomputer te vinden om mijn rust te pakken, zodat ik daarna weer goed kan trainen’, vertelde de aanvaller.

Nadat alle vragen waren beantwoord, kregen de jonge journalisten uitgebreid de tijd om een foto of handtekening te scoren. Het driedaagse Feyenoord Soccer Camp op Varkenoord wordt vrijdag (vandaag) afgesloten met onder meer de laatste trainingen.