Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
#KrachtvanFeyenoord

Deelnemers Feyenoord Street League steunen ouderen

Ruim honderd kinderen die deelnemen aan de Feyenoord Street League hebben oudere buurtbewoners de afgelopen tijd een hart onder de riem gestoken. De kinderen brachten zelfgemaakte tekeningen, wenskaarten en gedichtjes langs en zorgen daarmee voor kleur in deze moeilijke periode.

Meerdere verzorgingstehuizen in de Rotterdamse wijken Charlois en IJsselmonde konden de afgelopen tijd rekenen op een bezoekje van deelnemers van de Feyenoord Street League. Twaalf teams, totaal zo’n honderd kinderen, brachten wenskaarten en andere creaties langs om op deze manier te laten merken dat ze aan de ouderen denken.

Renske Csonka, een van de teamleiders binnen de Street League, maakte zich hard voor de creatieve geste en ging aan de slag met de kinderen. ‘Eenzaamheid onder ouderen is groot en toen ik dit initiatief zag wilde ik daar direct wat mee doen. Wij hebben als team voor liefst 56 ouderen onze schouders eronder gezet. Hopelijk maakt dit gebaar ze iets minder eenzaam. Samen staan we sterk!’

De Feyenoord Street League is een straatvoetbalcompetitie voor kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs. Het winnen van de wedstrijden is niet het belangrijkste. Ook met een sportieve houding en goed gedrag op en rondom je stadion kun je punten verdienen. Door je als team in te zetten in de wijk en activiteiten voor anderen te organiseren, kan je ook punten verdienen.