Fanshop
Fanshop
wedstrijddagvan_toornstra_visual

De wedstrijddag van: Jens Toornstra

Voorafgaand aan elke thuiswedstrijd van Feyenoord vertelt een selectiespeler in deze rubriek over zijn wedstrijddag. In aanloop naar Feyenoord - PSV is het de beurt aan Jens Toornstra.

In de kleedkamer…
…ben ik vrij rustig. Ik ben redelijk op mezelf en probeer mijn energie te bewaren voor de wedstrijd. In de uren voor de wedstrijd zit ik op mijn eigen plek of ga ik even een praatje maken in de medische ruimte. In de week voor de wedstrijd krijgen we al heel veel informatie over de tegenstander en onze eigen tactiek is ook bekend, dus het is niet zo dat we daar in de laatste uren voor de wedstrijd nog veel mee bezig zijn. Wel bekijk ik op de wedstrijddag altijd nog even de voor mij relevante fragmenten . Die krijgen we altijd per mail opgestuurd via onze videoanalist. Ik begin dus zeker goed voorbereid aan de wedstrijd, maar volgens mij moet je niet met té veel opdrachten het veld in gaan.

De meeste wedstrijdspanning voel ik…
…wanneer we uit de tunnel komen en het veld op lopen. Dan voel je lekkere wedstrijdspanning, het soort spanning dat je ook nodig hebt om te kunnen presteren. Ik kijk dan even om me heen om te zien hoe vol het stadion zit, al is dat vanwege al die uitverkochte wedstrijden eigenlijk niet meer nodig de rest van het seizoen. Daarna kijk ik of ik bekenden zie op de tribune. Wanneer de scheidsrechter gefloten heeft, is de spanning verdwenen.

Het meest bijzondere aan De Kuip is…
…hoe het veld kan trillen na een doelpunt. Omdat alle supporters dan staan te springen, voel je dat op het veld. Met name als tegenstander, bij ADO Den Haag en FC Utrecht, merkte ik dat goed. Dan stond je natuurlijk stil na een doelpunt en voelde je het veld een beetje op en neer gaan. Dat vond ik altijd erg indrukwekkend. Als speler van Feyenoord voel ik het slechts af en toe, want meestal ben je natuurlijk zelf aan het springen of rennen na een goal.

Als ik scoor…
…bezorgt me dat het mooiste gevoel dat er is. Dat een volle Kuip opveert en ontploft door iets wat jij hebt gedaan, dat is heel erg gaaf. De acht goals die ik tot nu toe heb gemaakt, heb ik allemaal in De Kuip gemaakt, dus dat gevoel heb ik dit seizoen gelukkig al vaak mogen meemaken.

Tijdens een wedstrijddag geniet ik het meest…
…van een overwinning. Wanneer we als team voor elkaar hebben geknokt en weer drie punten dichter bij ons heilige doel zijn gekomen, voelt dat heel goed. Het publiek blijft vaak hangen om ons te bedanken. Dat ererondje is ook een stuk leuker wanneer we hebben gewonnen.