Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
de%20vrij-ned%20elftal4

De Vrij bij beste verdedigers op WK

Stefan de Vrij is tot dusver een van de beste verdedigers op het WK in Brazilië. Dat blijkt uit de officiële spelersranking die door de FIFA wordt bijgehouden. De Vrij bezet op de ranglijst van beste spelers de zeventiende plaats en hoeft slechts zes verdedigers voor zich te dulden. De Feyenoorders is na Arjen Robben, die op de vijfde plaats staat, de hoogst geklasseerde Nederlandse international. De lijst van beste spelers op het WK wordt aangevoerd door de Colombiaan James Rodriguez, met het cijfer 9,79. De Vrij heeft na vier gespeelde wedstrijden een cijfer van 9,32. De spelersranking wordt samengesteld op basis van data-analyse, waarbij bijvoorbeeld elk balcontact wordt vastgelegd en beoordeeld.

De Vrij speelde tot dusver 347 minuten op het WK en legde daarin 37,4 kilometer af. Bijna 85% van zijn passes kwam aan op de plaats van bestemming. De goede prestaties van de verdediger blijven ook op social media niet onopgemerkt. Uit cijfers van de FIFA blijkt dat De Vrij tijdens het WK bijna 210.000 keer is genoemd op social media, een gemiddelde van 135 ‘mentions’ per uur.

Stefan de Vrij kan aanstaande zaterdag zijn vijfde wedstrijd op het WK spelen, als Nederland het in de kwartfinale opneemt tegen Costa Rica. De Feyenoorder speelde tot dusver in totaal zestien interlands, waarin hij één doelpunt maakte.

Bekijk de volledige ranking van beste spelers van het WK op de website van de FIFA.