Fanshop
Fanshop
Feyenoord-ADO%20Den%20Haag-027

De tegenstander: Wisselvallig ADO wil strijd leveren tegen Feyenoord

Feyenoord reist zondagmiddag af naar Den Haag, waar thuisploeg ADO Den Haag zich hoopt te revancheren voor de nederlaag tegen PEC Zwolle (2-0). Als het aan de huidige nummer tien van de Eredivisie ligt, wacht de ploeg van Giovanni van Bronckhorst een wedstrijd vol strijd en passie in het Cars Jeans Stadion.

Wisselvallige competitiestart
De ene wedstrijd is de andere wedstrijd niet. Dat weet ADO Den Haag inmiddels als geen ander. Na een zeer moeizame competitiestart verloor de ploeg in september geen enkele wedstrijd. Vorige maand boekten de Hagenaars echter slechts één overwinning, terwijl twee wedstrijden verloren gingen. ‘Die wisselvalligheid moet eruit’, sprak ADO-trainer Alfons Groenendijk in aanloop naar zondag op de clubwebsite. ‘We zoeken nog naar de juiste afstemming in het voetballende gedeelte. Het is een prachtige wedstrijd tegen Feyenoord, we hopen er een strijd van te maken.’

Verleden geeft weinig vertrouwen
Trainer Groenendijk zal zondag met weinig positieve herinneringen Feyenoord verwelkomen in het Cars Jeans Stadion. De oefenmeester stond in het verleden vijf keer tegenover Feyenoord in competitieverband. Als trainer van Willem II, Excelsior en de club uit Den Haag wist hij nooit een goed resultaat te boeken tegen Feyenoord. Ook uit het doelsaldo kan de trainer weinig vertrouwen putten: twaalf doelpunten tegen, vier voor.

Weerzien met oude bekende
De wedstrijd tegen Feyenoord is voor Lex Immers een bijzondere. De middenvelder speelde tussen 2012 en 2016 honderd Eredivisiewedstrijden in het shirt van Feyenoord, waarin hij 31 keer scoorde. Via Cardiff City en Club Brugge keerde hij afgelopen zomer terug bij de club waar hij zijn carrière begon. De inmiddels 31-jarige Immers zal ongetwijfeld uitkijken naar de confrontatie tegen zijn oude club.