Fanshop
Fanshop
standaard_affiche_website_FEYWIL

De tegenstander: Willem II wil van de nul af

Na twee speelronden in het nieuwe Eredivisieseizoen wacht Willem II nog altijd op de eerste punten. De ploeg van trainer Erwin van de Looi komt zondagmiddag op bezoek in de Kuip met één doel: van de nul af komen.

Valse start
De afgelopen jaren wist Willem II goed mee te draaien in de Eredivisie, met als hoogtepunt een negende plaats in het seizoen 2014-2015. Na twee speelronden staan de Tilburgers in het huidige Eredivisieseizoen echter op de vijftiende plaats en staat de puntenteller nog altijd op nul. Op de eerste speeldag werd er in eigen huis verloren van Excelsior (1-2) en ook FC Utrecht wist de Tricolores te verslaan (2-0).

Verlies basiskrachten
Willem II zag tijdens de zomerse transferperiode een groot aantal belangrijke spelers vertrekken. Zo nam oud-Feyenoordspeler Kostas Lamprou na in totaal drie seizoen afscheid van de club. Hij tekende uiteindelijk bij Ajax. Ook basisspelers Anouar Kali (FC Utrecht), Funso Ojo (Scunthorpe United, en Pele van Aanholt (Los Angeles Galaxy) pakten deze zomer hun koffers om elders te gaan spelen.

Buitenlandse aanwinsten
Daarentegen voegde Van de Looi dertien nieuwe spelers toe aan zijn selectie. Een groot deel van de aanwinsten kwam uit het buitenland. Zo werd Dan Crowley overgenomen van Arsenal U23 en maakte Pedro Chirivella de tijdelijke overstap van Liverpool U23 naar de Tilburgse club, die in de laatste dagen van de transferwindow nog enkele spelers aan de selectie hoopt toe te kunnen voegen.

Nieuweling met vertrouwen
Ook Ben Rienstra is een nieuw gezicht in het Koning Willem II Stadion. De middenvelder wordt gehuurd van AZ. Ondanks de tegenvallende start van Willem II houdt hij vertrouwen. Ook richting de wedstrijd tegen de landskampioen. ‘Mogelijkheden zijn er altijd. Als ik die niet zou zien, dan hoefde de trainer mij niet op te stellen. Ik hoop op een 0-1, maar dan moeten we er wel vanaf minuut één staan. Niet bang zijn, vechten voor iedere bal en strijdvaardig zijn,’ vertelt Rienstra op de website van Willem II.