Fanshop
Fanshop
wil2-fey-4

De tegenstander: Willem II snakt naar overwinning

Feyenoord gaat zondag op bezoek bij Willem II, dat zich vorig seizoen via de play-offs handhaafde in de Eredivisie. Een overwinning op bezoek bij Ajax was tot dusver een schaars hoogtepunt in een verder vrij kleurloos seizoen voor de Tilburgers.

Geringe productiviteit
Dat de laatste wedstrijd die Willem II speelde, vorige week uit tegen N.E.C., eindigde in een doelpuntloos gelijkspel, kwam niet helemaal als een verrassing. Van alle clubs die in heel 2016 in de Eredivisie uitkwamen, maakten de Tilburgers namelijk de minste doelpunten: zestien. N.E.C. deed het met negentien doelpunten maar iets beter.

Remises
Twee van die goals maakte Willem II vroeg in het seizoen op bezoek bij Ajax, waar een verrassende 1-2 overwinning werd geboekt. De zege was goed voor de helft van het aantal punten dat de Tilburgers tot dusver hebben behaald, want verder werden er alleen punten gesprokkeld via drie remises.

Bang
Het zijn cijfers waar trainer Erwin van de Looi onderhand moedeloos van wordt. ‘Het lijkt wel of we bang zijn om te winnen,’ verzuchtte hij na het gelijkspel tegen Excelsior van twee weken geleden. ‘Als je een tijdje niet hebt gewonnen, dan sluipt dat erin.’

Probleem
Een blik op de statistieken leert dat Willem II met name in aanvallend opzicht een probleem heeft. Met de vijf tot dusver gemaakte doelpunten blijft de ploeg ver achter bij bijvoorbeeld FC Utrecht, FC Groningen en ADO Den Haag, clubs waarmee de Tilburgers normaal gesproken hopen te wedijveren. Daarentegen hoefde de ploeg minder tegendoelpunten te incasseren dan bijvoorbeeld FC Twente, dat terug is te vinden op de zesde plek.

Handhaving
Gezien de recente resultaten zal Willem II alle zeilen bij moeten zetten om in de Eredivisie buiten de gevarenzone te blijven. Nadat de ploeg al door Ajax werd uitgeschakeld in het bekertoernooi, zal handhaving in de competitie de belangrijkste doelstelling zijn voor de rest van dit seizoen. Daarvoor heeft de ploeg de punten hard nodig en zou een nieuwe stunt tegen een topclub Willem II weer wat lucht geven.