Fanshop
Fanshop

De tegenstander: Willem II hoopt stiekem op deelname play-offs

De finaleplaats in het bekertoernooi die PEC deze week behaalde, leidde niet alleen in Zwolle, maar ook in Tilburg tot tevreden gezichten. Indien PEC zich op zondag 3 mei aanstaande in De Kuip kroont tot bekerwinnaar, is het namelijk zo dat in plaats van de nummers 4 t/m 7 de nummers 5 t/m 8 zich plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal. Plek 8 in de Eredivisie is momenteel vergeven aan sc Cambuur, maar met slechts een punt achterstand is Willem II nog volop in de race.

Deelname aan de play-offs om een ticket voor Europees voetbal zou voor Willem II een smakelijk toetje zijn na een toch al heerlijk seizoen, waarin tot dusver liefst 38 punten werden vergaard. De kampioen van de Jupiler League van vorig seizoen boekte de goede resultaten bovendien met een frisse en aanvallende speelwijze en presenteerde zich zodoende als een echte aanwinst voor de Eredivisie.

Opvallend is de rol die twee voormalig Feyenoorders dit seizoen vertolken in Tilburg. Op doel toont Kostas Lamprou (gehuurd van Feyenoord en na dit seizoen transfervrij) zich een prima en betrouwbare sluitpost en niet voor niets hoopt Willem II de Griek definitief te kunnen vastleggen. Verder kan trainer Jurgen Streppel rekenen op het scorend vermogen van Samuel Armenteros, die vorig seizoen in De Kuip speelde. De aanvaller scoorde tot dusver negen keer in de competitie en mag zich daardoor clubtopscorer noemen.

Zij willen zich – evenals eerder dit seizoen in De Kuip, waar Willem II verrassend met 1-2 won – komende zondag graag extra laten zien tegen de Rotterdammers,  die op hun beurt zullen azen op revanche. Met daarbij de belangen die Willem II en Feyenoord clubs gezien de stand op de ranglijst hebben bij opgeteld is de kans zeer aannemelijk dat er zondag vanaf 12.30 uur twee teams in het veld staan die koste wat kost willen winnen.