Fanshop
Fanshop
fey-willem11-25

De tegenstander: Willem II heeft weg omhoog ingezet

Willem II hoopt op de valreep van 2015 het goede gevoel dat het overhield aan het vorige, succesvolle seizoen te hervinden. De Tilburgers hadden dit seizoen lange tijd moeite in resultaat een goed vervolg te geven aan de mooie negende plaats in de eindrangschikking van de jaargang 2014-2015, maar hebben na twee zeges en twee remises in de laatste vier duels de weg omhoog weer ingeslagen.

Dat Willem II ook dit seizoen een ploeg is om rekening mee te houden bewees het een kleine maand geleden, toen landskampioen PSV in Tilburg niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel. Een mooi resultaat, waarna achtereenvolgens FC Twente en SC Cambuur werden verslagen en ook ADO Den Haag niet wist te winnen van de Tilburgers.

Willem II is vooral een lastige ploeg om tegen te scoren. De Tilburgers incasseerden tot op heden slechts 23 tegentreffers, met afstand het minste van alle ploegen in het rechterrijtje. FC Twente (36), SC Cambuur (42) en De Graafschap (37) zijn defensief een stuk kwetsbaarder.

Dat lage aantal tegentreffers is vanzelfsprekend een teamprestatie, maar kan ook niet los gezien worden van de uitstekend presterende Kostas Lamprou. De Griek, die zijn jeugdopleiding grotendeels op Varkenoord genoot én Feyenoord 1 haalde, is in Tilburg in anderhalf jaar tijd uitgegroeid tot een solide doelman en houdt zijn ploeg regelmatig op de been.

Voor Lamprou wordt het donderdagavond de derde keer dat hij het in De Kuip opneemt tegen zijn oude club. Willem II haalde de achtste finales van het toernooi om de KNVB beker zonder ook maar een tegentreffer te incasseren. Na de amateurs van DOVO en Eerstedivisionist Go Ahead Eagles wacht met Feyenoord nu voor het eerst een tegenstander van Eredivisieniveau.