Fanshop
Fanshop
Feyenoord-Willem%20II-014

De tegenstander: Willem II bijna in veilige haven

Lijfsbehoud in de Eredivisie kan Willem II na de derbyzege tegen NAC Breda (1-2) haast niet meer ontgaan. Een mooie prestatie van de Tilburgers, die een bewogen jaar achter de rug hebben.

Onrust
Toen Willem II op 28 februari op bezoek kwam in De Kuip, was dat voor de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Dat maakt de club niet ieder jaar mee, maar toch was het allerminst rustig in Tilburg. Trainer Erwin van de Looi lag onder vuur bij de achterban en vertrok na de nederlagen tegen Feyenoord (3-0) en sc Heerenveen (2-0) bij de Tricolores.

Sentiment
‘Ik moet helaas constateren dat het sentiment na mijn aangekondigde vertrek aan het einde van het seizoen volledig is omgekeerd’, lichtte Van de Looi op 8 maart dit jaar zijn directe vertrek toe. ‘De supporters steken teveel energie in Erwin van de Looi in plaats van het steunen van de ploeg. Dit helpt het team zeker niet in de komende beslissende fase van het seizoen. Daarom heb ik deze moeilijke en voor mij zeer teleurstellende beslissing gemaakt.’

Enorme stunt
Onder zijn opvolger Reinier Robbemond heeft Willem zich herpakt. De voormalig assistent van Van de Looi begon met een enorme stunt (5-0 zege op PSV) en verloor daarna enkel nog met tien man van Excelsior (2-1). Met drie zeges, een gelijkspel en een nederlaag sinds zijn aanstelling doet Robbemond het prima.

Robbemond: ‘Er is een klik’
‘Strijd, beleving, spirit: daar hebben we de laatste weken op ingezet’, zei Robbemond zondag na de belangrijke overwinning in Breda. ‘Dat zie je elke dag ook terug op de trainingen. Spelers gaan mokkend naar binnen als ze een trainingspartijtje verloren hebben. Voorlopig geniet ik van elke dag dat ik met de spelers aan het werk ben. Er is een klik: dat zie je aan de manier waarop ze op de staf reageren en de echtheid daarvan.’

Duidelijke intentie
Zijn intentie is dan ook duidelijk: Robbemond blijft graag ook volgend seizoen hoofdtrainer van Willem II. Met lijfsbehoud in de Eredivisie en eventueel nog een evenaring of verbetering van de dertiende plaats van vorig seizoen op zijn palmares maakt hij zich ongetwijfeld een bijzonder interessante optie.