Fanshop
Fanshop
Feyenoord-VVV-Venlo-6

De tegenstander: VVV-Venlo verrast vriend en vijand

Feyenoord gaat zondag om 14:30 uur op bezoek bij VVV-Venlo, de nummer tien van de Eredivisie. Met die huidige klassering verrassen de gepromoveerde Limburgers vriend en vijand.

Uitzonderlijk puntenaantal
Dat de prestaties van VVV vrij uitzonderlijk zijn, blijkt uit de statistieken. In deze eeuw verzamelden alleen NAC Breda in 2000-2001 (27) en NEC in 2015-2016 (34) meer punten uit hun eerste twintig Eredivisieduels als promovendus dan VVV dit seizoen. De 26 punten zijn voor de club zelfs het hoogste aantal na twintig wedstrijden sinds 1987-1988, het seizoen waarin VVV als vijfde eindigde.

Sterke herstart
VVV heeft het huidige puntenaantal onder meer te danken aan de sterke start van de tweede seizoenshelft. De ploeg haalde in de uitwedstrijden tegen ADO Den Haag (1-1) en NAC Breda (0-1) vier punten en kende zo een droomstart van het jaar 2018, nadat het historische jaar 2017 (waarin de club kampioen werd van de Jupiler League) al was afgesloten met twee zeges. In Breda zorgde Lennart Thy voor de winnende goal. Met vier goals en één assist is Thy direct betrokken bij de laatste vijf treffers van VVV-Venlo in de Eredivisie.

Castelen in De Koel
In de winterstop vonden er de nodige personele wijzigingen plaats binnen de selectie van trainer Maurice Steijn. De grootste verrassing was het aantrekken van tienvoudig international Romeo Castelen, die een contract tekende tot het einde van het seizoen. Voor Castelen wordt het duel met Feyenoord bijzonder, want tussen 2004 en 2007 speelde de nu 34-jarige aanvaller 65 wedstrijden in het shirt van Feyenoord.

Huurlingen weg uit Venlo
Daartegenover stond het vertrek van meerdere spelers tijdens de afgelopen transferwindow. Deze week werd bekend dat Tarik Tissoudali het seizoen afmaakt bij De Graafschap, terwijl ook de andere huurlingen Mink Peeters (van Real Madrid naar Almere City), Kelechi Nwakali (van Arsenal naar MVV Maastricht) en Etienne Amenyido (terug naar Borussia Dortmund) VVV verlieten.