Fanshop
Fanshop
fey-vit-masc-11

De tegenstander: Vitesse bouwt aan nieuwe ploeg

Vitesse reist zondag met een geheel gerenoveerde selectie af naar Rotterdam. De Arnhemse club bleek afgelopen zomer eens te meer een uitstekende opstap te zijn naar de top, want de ene na de andere sterkhouder maakte deze zomer een mooie transfer. Marko Vejinovic en Jan-Arie van der Heijen verdienden in Arnhem een overstap naar Feyenoord, waar ze zich de afgelopen weken in recordtijd wisten aan te passen.

Voor de vervanging van dit tweetal en de eveneens vertrokken smaakmakers Davy Pröpper (PSV), Bertrand Traore (Chelsea, was gehuurd) en Zakaria Labyad (Sporting Lissabon, was gehuurd) kon Vitesse ook deze zomer rekenen op de helpende hand vanuit Londen. Met Lewis Baker, Isaiah Brown, Nathan, Danilo Pantic en Dominic Solanke streken er opnieuw huurlingen van Chelsea, de club waarmee Vitesse warme banden onderhoudt, neer in Gelderland.

Ondanks de vele mutaties in de selectie komt Vitesse dit nog prille seizoen toch weer goed voor de dag in de Eredivisie. Hoofdtrainer Peter Bosz kan met vier punten uit de eerste twee duels een prima seizoenstart overleggen. Dat Vitesse in de derde voorronde van de Europa League werd uitgeschakeld door Southampton doet daar niets aan af. De ploeg van voormalig Feyenoord-coaches Ronald en Erwin Koeman liet eerder in De Kuip ook al zien van grote kwaliteit te zijn.

Om tot die voorronde van de Europa League te komen had Vitesse vorig seizoen een flinke eindsprint nodig in de Eredivisie, met elf zeges in de laatste vijftien duels. Of de Arnhemmers zich dit seizoen wederom voor Europees voetbal weten te plaatsen zal voor een groot deel afhangen of en hoe snel Bosz en zijn Feyenoord-getinte technische staf (Rob Maas, Jon-Dahl Tomasson en John Lammers) een hechte ploeg weten te smeden van al die nieuwelingen. De eerste resultaten zijn wat dat betreft bemoedigend, al wacht na Willem II en promovendus Roda JC Kerkrade zondag met Feyenoord wel een tegenstander van een ander kaliber.