Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Vitesse-Feyenoord-53

De tegenstander: Vitesse aast op tweede prijs in clubhistorie

Ruim drie maanden nadat Vitesse met de KNVB Beker de eerste prijs in het 125-jarig bestaan veroverde, aast het op de tweede hoofdprijs in de clubhistorie. Dat doet de ploeg van trainer Henk Fraser in hetzelfde decor, maar wel met een heel ander team.

Tien nieuwelingen
Maar liefst tien nieuwe spelers mocht Fraser tot nu toe verwelkomen in Arnhem. Thomas Bruns, Thulani Serero, Fankaty Dabo, Tim Matavz, Bryan Linssen, Remko Pasveer, Charlie Colkett, Mikhtar Ali, Mason Mount en Matt Miazga heten de aankopen die deze zomer de overstap maakten naar de bekerwinnaar van vorig seizoen. De laatste vier worden gehuurd van Chelsea. Daarnaast schijnt oud-Feyenoord-spits Luc Castaignos in de nadrukkelijke belangstelling van Vitesse te staan. Daartegenover stond het vertrek van onder meer topscorer Ricky van Wolfswinkel, Lewis Baker, Adnane Tighadouini en Chelsea-huurling Nathan.

Fraser tevreden
‘Ik ben tevreden over hoe we er voor staan,’ sprak Fraser vrijdagmiddag tijdens de persconferentie in aanloop naar de Johan Cruijff Schaal. ‘We hebben een aantal ervaren jongens kunnen behouden en hebben spelers erbij gekregen die bij Vitesse passen. Linssen, Bruns, Pasveer en Miazga; dat zijn jongens die goed kunnen voetballen maar óók een goede mentaliteit hebben.’

Brede groep
Zo lijkt Vitesse de zaken goed op orde te hebben in aanloop naar het nieuwe seizoen, waarin de ploeg zal uitkomen in de groepsfase van de Europa League. Zo kijkt ook Fraser naar de huidige situatie. ‘We hebben een brede groep met spelers die elkaar niet zoveel ontlopen. De huurlingen van Chelsea zijn van een goed niveau, maar hebben wellicht meer tijd nodig om te wennen. Hoe dan ook zal ik komend seizoen mijn managementkwaliteiten moeten aanspreken, maar dat is een mooie uitdaging.’

Pasveer in het doel
Fraser gaf vrijdagmiddag al één ding uit zijn opstelling prijs: Pasveer zal het doel van de Arnhemmers verdedigen, omdat Eloy Room zich donderdag ziek meldde. Ook hoopt Fraser erop dat Matavz (ex-FC Groningen en-PSV) de negentig minuten vol kan maken. De spits, die Ricky van Wolfswinkel moet doen vergeten, was tijdens de voorbereiding al meerdere malen trefzeker, maar kampte volgens zijn trainer nog wel met een fysieke achterstand.