Fanshop
Fanshop

De tegenstander: stroeve start sc Heerenveen

Het goede nieuws bij sc Heerenveen kwam deze week van het trainingsveld. Na maanden van afwezigheid vanwege een hamstringblessure startte Joost van Aken – na een revalidatietraject in Zeist – in Friesland de laatste fase van zijn herstelprogramma. De talentvolle verdediger brak vorig seizoen definitief door in de Eredivisie, maar moest de huidige jaargang vooralsnog aan de kant blijven.

Het duel met Feyenoord van aanstaande zondag komt nog te vroeg, maar Van Aken hoopt binnen enkele weken wel weer beschikbaar te zijn voor hoofdtrainer Dwight Lodeweges. De oefenmeester zal uitkijken naar de rentree van de jeugdinternational, want vooralsnog heeft sc Heerenveen haar draai niet gevonden dit seizoen.

De Friezen gaan de negende speelronde in als nummer dertien van de Eredivisie, een teleurstellende positie voor de subtopper. Juist nu de club bestuurlijk moeilijke tijden doormaakt, zouden goede prestaties van het eerste elftal lucht kunnen verschaffen. Alleen dateert de enige overwinning in de competitie alweer van de eerste speelronde, toen promovendus De Graafschap in het Abe Lenstra Stadion met 3-1 werd geklopt.

Nu na de interlandperiode het clubvoetbal weer begint, krijgt Heerenveen de kans de opgelopen sportieve schade weer te herstellen. Die is niet eens zo heel erg groot, want met slechts een paar overwinningen sluiten de Friezen – met de van Feyenoord overgekomen Erwin Mulder op doel en de geschorste Mitchell Te Vrede tijdelijk op de tribune – aan bij de subtop in de Eredivisie. Bovendien kwalificeerde Heerenveen zich voor de derde ronde van de KNVB beker, waarin het met Helmond Sport de huidige nummer dertien van de Jupiler League treft.