Fanshop
Fanshop
Feyenoord-Sparta-02

De tegenstander: Sparta wil bekerkater wegspoelen

De teleurstelling was groot, afgelopen woensdagavond op Het Kasteel. De poging van Sparta Rotterdam om voor het eerst sinds 1996 de finale van de KNVB Beker te halen, werd verijdeld door Vitesse dat met 1-2 won.

Twee dagen kreeg Sparta om de wonden te likken, maar na vrijdag wilde trainer Alex Pastoor niets meer horen over de bekeruitschakeling. De coach hoopt dat zijn ploeg de teleurstelling kan omzetten in positieve energie en rekent daarbij ook op revanchegevoelens bij zijn spelers. Eerder dit seizoen ging Sparta in De Kuip namelijk met 6-1 onderuit in De Kuip.

Die forse nederlaag kwam voor de Spangenaren middenin een lastige periode. De promovendus begon goed aan het seizoen, maar zakte in de weken voor en na de winterstop steeds verder richting de gevarenzone. Het aantal duels zonder overwinning liep zelfs op naar elf.

Die negatieve serie werd vorige week zaterdag eindelijk doorbroken. Op bezoek bij N.E.C. volstond een goal van Paco van Moorsel voor de overwinning, al dankte Pastoor na afloop ook zijn doelman Roy Kortsmit. Die hield bij 0-0 een strafschop uit zijn doel.

Dankzij de winst in Nijmegen verliet Sparta voorlopig de degradatiezone. De rood-witten staan op een veertiende plaats, al is het verschil met hekkensluiter ADO Den Haag slechts vier punten. Winst op Feyenoord zou Sparta dan ook nog meer lucht verschaffen in de strijd om handhaving in de Eredivisie.