Fanshop
Fanshop
SPARTA-RODA%20JC-16-00078

De tegenstander: Sparta presteert boven verwachting

Zes lange jaren moest de aanhang van Sparta Rotterdam er op wachten, maar dit seizoen is het dan eindelijk zo ver: hun club is terug in de Eredivisie. Op het hoogste niveau presteert de Kasteelclub tot nu toe boven verwachting.

Teleurstelling
Een punt in een thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. Voorafgaand aan dit seizoen hadden de Sparta-aanhangers er misschien wel voor getekend, maar afgelopen weekend overheerste toch vooral de teleurstelling na de 2-2 tegen de Limburgers. De verwachtingen op Het Kasteel zijn na de goede seizoenstart namelijk wat hoger dan voor aanvang van deze voetbaljaargang.

Linkerrijtje
De promovendus staat al maanden in het linkerrijtje, al is het gat met nummer zestien PEC Zwolle nog slechts vier punten. De laatste weken gaat het namelijk iets stroever bij Sparta, dat beschikt over een mix van talent en ervaring. Het gelijkspel tegen Roda JC werd voorafgegaan door een 3-2 nederlaag tegen een andere stadgenoot, Excelsior.

Topscorer
In beide duels kwam Loris Brogno tot scoren. De linksbenige Belg is met zeven goals de topscorer van Sparta, maar moest desondanks op de bank beginnen tegen Roda. Brogno, die bij een 0-2 achterstand de aansluitingstreffer maakte, uitte daarover in de media zijn onvrede, maar de lucht tussen hem en trainer Alex Pastoor werd deze week geklaard.

Pogba
Ook een andere invaller deed tegen Roda van zich spreken. Mathias Pogba bracht na zijn entree nieuw elan binnen de Sparta-ploeg. Of dat leidt tot speelminuten in De Kuip is de vraag. Mocht Pogba zondagmiddag in actie komen, dan treedt hij in de voetsporen van zijn broertje Paul die in september met Manchester United in De Kuip in actie kwam tegen Feyenoord (en met 1-0 verloor).

Buitenspel
Ook een andere aanvaller baart dit seizoen opzien in het rood-wit gestreepte tenue. Zakaria El Azzouzi werd dit seizoen namelijk al 27 keer ‘afgevlagd’, vier keer vaker dan alle spelers van Feyenoord bij elkaar. De van Ajax gehuurde spits toonde echter ook al zijn waarde, want hij maakte tot nu toe vier van de 21 Sparta-goals.