Fanshop
Fanshop
Liggende_Juichfoto

De tegenstander: Sparta koerst af op kampioenschap

Voor het eerst sinds zes jaar treffen Feyenoord en Sparta Rotterdam elkaar donderdagavond (20:00 uur) weer eens in De Kuip. De Rotterdamse derby is omgedoopt tot ‘Benefietwedstrijd voor het leven’ en staat in het teken van de Hartstichting, maar wordt volgend seizoen waarschijnlijk weer in eredivisieverband gespeeld. Sparta koerst namelijk hard af op het kampioenschap in de Jupiler League.

Elf punten
De titel in de Jupiler League lijkt Sparta Rotterdam niet meer te kunnen ontgaan. Na dertig gespeelde wedstrijden heeft de koploper een voorsprong van elf punten opgebouwd ten opzichte van nummer twee VVV-Venlo. Die voorsprong had groter kunnen zijn, maar afgelopen vrijdag verspeelde Sparta voor het eerst dit seizoen punten in een thuiswedstrijd. Tegen Fortuna Sittard werd het 1-1, waar de veertien voorgaande thuiswedstrijden werden gewonnen.

Pastoor
De laatste keer dat Feyenoord en Sparta in De Kuip tegen elkaar speelden was in het seizoen 2009-2010. Feyenoord won het Eredivisieduel op een woensdagavond in april met 3-0, een paar weken later degradeerde Sparta naar de Jupiler League. De degradatie van Sparta aan het einde van het seizoen 2009-2010 vond plaats na verloren play-offs tegen Excelsior. Trainer van de Kralingers destijds was Alex Pastoor, die nu als coach van Sparta opnieuw op het punt staat om naar de Eredivisie te promoveren.

Talenten
Rick van Drongelen is er vanavond niet bij in De Kuip. De talentvolle verdediger van Sparta strijdt samen met onder meer Feyenoorders Jari Schuurman en Justin Bijlow met het Nederlands elftal voor spelers onder de negentien jaar tijdens de Eliteronde voor plaatsing voor het Europees kampioenschap, dat in juli in Duitsland wordt gespeeld.

Denzel Dumfries (19) is één van Sparta’s andere grote talenten. De verdediger speelde voor de amateurclubs Spartaan’20, Smitshoek en Barendrecht, voordat hij overstapte naar Het Kasteel. De geboren Arubaan komt veelvuldig in actie en tekende eerder dit seizoen een contract tot medio 2019.

Routiniers
De verdediging van Sparta Rotterdam wordt geleid door Michel Breuer. De 35-jarige veteraan heeft al een heel voetballeven achter de rug bij Excelsior, sc Heerenveen en N.E.C. en voetbalt sinds 2014 op Het Kasteel. Breuer is een betrouwbare pion. Als enige Spartaan speelde hij dit seizoen alle competitieduels.

Johan Voskamp (31) is er zeker niet bij, mocht Sparta Rotterdam volgend seizoen terugkeren in de Eredivisie. De aanvaller komt weinig aan spelen toe bij de koploper van de Jupiler League en zet aan het einde van dit seizoen een punt achter zijn profloopbaan. Voskamp baarde zes jaar geleden opzien, door namens Sparta in de thuiswedstrijd tegen Almere City FC liefst acht keer te scoren.  

Toon je hart en kom naar de ‘Benefietwedstrijd voor het leven’!
Wil jij naar de derby tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam en de Hartstichting steunen? Toon je hart en kom donderdagavond naar De Kuip! Kaarten voor de ‘Benefietwedstrijd voor het leven’ kosten slechts tien euro per stuk en zijn verkrijgbaar via www.feyenoord.nl/ticketshop. Je kunt de Hartstichting ook op een andere manier steunen. Als je een sms stuurt met het woord ‘HART’ naar 4333 doneer je € 3,- aan de Hartstichting en maak je ook meteen kans op een seizoenkaart voor het leven, die wordt aangeboden door Opel.