Fanshop
Fanshop
elftal_2017-18

De tegenstander: Heerenveen put vooral vertrouwen uit verleden

Sc Heerenveen zal woensdag met gemengde gevoelens uit de spelersbus stappen bij De Kuip. De club uit Friesland verkeert de laatste tijd in zwaar weer, maar weet wel dat het slechts één van de laatste zeven uitwedstrijden tegen Feyenoord verloor.

Negatieve reeks
Sc Heerenveen begon het huidige Eredivisie-seizoen uitstekend met geen enkele nederlaag in de eerste zes wedstrijden. Vier duels werden gewonnen, waardoor de ploeg zelfs even bovenaan stond, maar na de goede reeks zijn de zeges schaars voor het team van trainer Jurgen Streppel. In de laatste negen wedstrijden werd slechts één overwinning geboekt. Het zijn dus moeilijke tijden voor de Friese ploeg, die tegen Feyenoord ongetwijfeld een einde wil maken aan de slechte reeks.

Sterke reeks in De Kuip
Heerenveen kan daarbij vooral vertrouwen putten uit de resultaten uit het verleden. Van de laatste zeven duels in De Kuip ging er namelijk slechts één verloren. De laatste keer dat Feyenoord in eigen huis won van de Friezen was op 16 maart 2014 (2-0). Vorig seizoen eindigde het duel in 2-2. 

Gemis Noorse smaakmaker
Martin Ødegaard is vanwege een enkelblessure woensdag niet van de partij tegen Feyenoord. De 18-jarige Noor, die sinds het begin van dit kalenderjaar wordt gehuurd van Real Madrid, is dit seizoen een van de uitblinkers binnen het team van trainer Streppel. Vorig seizoen speelde hij op het middenveld, maar dit seizoen heeft hij een vrije rol aan de rechterkant van de Friese aanvalslinie. Tegen Feyenoord moet Streppel dus voor een andere rechtsbuiten kiezen.

Hahn en Woudenberg terug
De wedstrijd tegen Feyenoord is voor twee spelers van sc Heerenveen extra bijzonder. Doelman Warner Hahn en linkervleugelverdediger Lucas Woudenberg keren woensdagavond voor even terug in het stadion waar zij lange tijd op een (definitieve) doorbraak hoopten. De oud-spelers van Feyenoord maakten afgelopen zomer de overstap van Rotterdam naar Heerenveen, maar hadden op een betere beginperiode in Friesland gehoopt. Hahn raakte in de eerste Eredivisiewedstrijd van het seizoen geblesseerd en keerde pas begin november terug onder de lat. Woudenberg begon het seizoen als basisspeler in Friesland, maar moet het de laatste tijd doen met een plek op de reservebank.