Fanshop
Fanshop
standaard_affiche_website-RJCFEY

De tegenstander: Roda JC wil goede lijn doortrekken tegen Feyenoord

Roda JC Kerkrade hoopt zaterdagavond tegen Feyenoord het goede gevoel door te trekken dat het overhield aan de tweede ronde van het KNVB Bekertoernooi. De laatste keer dat de Limburgse club in eigen huis wist te winnen van Feyenoord was in 2011. Daar mag best verandering in komen, vinden ze in Kerkrade.

Teleurstellende competitiestart
Roda JC begon het seizoen teleurstellend. Pas in de zevende Eredivisiewedstrijd behaalde het team van trainer Robert Molenaar de eerste punten. Sparta werd toen met 2-1 verslagen. Het puntenaantal staat momenteel op zes, waardoor Roda JC als nummer laatst aan de tiende speelronde begint. Bij een nederlaag komende zaterdag evenaart de club een negatief clubrecord van zes punten na de eerste tien Eredivisiewedstrijden van het seizoen.

Midweeks bekersucces
Voor het duel met Feyenoord haalde Roda JC energie en vertrouwen uit de midweekse bekerwedstrijd tegen FC Groningen. In eigen huis wonnen de Limburgers verrassend met 3-1 van FC Groningen, waardoor ze zich plaatsten voor de achtste finales. Daarin neemt Roda het op tegen VVSB.

Herdenking Arnold Hendriks
Buiten het veld kreeg Roda JC vorige week zeer droevig nieuws te verwerken. Erelid Arnold ‘Nol’ Hendriks overleed op tachtigjarige leeftijd. Hendriks was in het verleden actief als bestuurslid van de Limburgse club en maakte deel uit van de raad van commissarissen. Ook reikte hij de club meerdere malen de helpende hand toe met een financiële injectie. In de wedstrijd tegen Feyenoord zal het publiek de clubman eren door in de eerste twee minuten een groot applaus te laten klinken. ‘Sta op en klap voor Nol’, luidt het motto van de actie.

Weerzien met Gustafson
Feyenoord komt zaterdag in het Parkstad Limburg Stadion een bekend gezicht tegen in de vorm van Simon Gustafson. De Zweedse middenvelder wordt dit seizoen verhuurd aan Roda JC en wordt op de website van de club omschreven als ‘de creatieve regisseur die Roda JC jarenlang miste’. Dat de 22-jarige Gustafson belangrijk is voor zijn ploeg, is terug te zien in zijn statistieken. Hij is met twee doelpunten de meest waardevolle speler. De middenvelder kijkt uit naar de bijzondere wedstrijd tegen Feyenoord: ‘Ik hoop dat we Feyenoord goed partij kunnen bieden en dat ik daarin een rol van betekenis kan spelen,’ sprak Gustafson op de website van de club uit Limburg.