Fanshop
Fanshop
Roda%20JC%20%20thuisshirt

De tegenstander: Roda JC op zoek naar eerste overwinning

Roda JC Kerkrade onderging afgelopen zomer een metamorfose. Maar ondanks de komst van veel nieuwe spelers en een nieuwe trainer weet de ploeg nog niet te overtuigen. De Limburgers begonnen aan speelronde zes als de nummer zeventien van de Eredivisie.

Nog geen winst
Het thuisduel met sc Heerenveen moest vorig weekend de wedstrijd worden waarin Roda JC de eerste drie punten zou pakken. Het werd voor de Limburgers echter een avond om snel te vergeten. Heerenveen won met 0-3, terwijl Roda de wedstrijd beëindigde met negen man. Zo leverde ook het zesde competitieduel geen overwinning op.

Lage productie
Twee van de drie punten pakte Roda buitenshuis. Op bezoek bij Willem II werd het 0-0, terwijl bij Ajax in de slotminuut knap met 2-2 gelijkgespeeld werd. In Amsterdam werd meteen twee derde van de doelpuntenproductie gemaakt. Roda scoorde dit seizoen tot nu toe slechts drie keer, waarvan Adil Auassar twee goals voor zijn rekening nam.

Feyenoord-connectie
Met Auassar is direct de enige oud-speler van Feyenoord 1 in de selectie van Roda genoemd. De linkspoot uit Zwijndrecht maakte na drie succesvolle seizoenen bij VVV-Venlo de overstap naar De Kuip, maar kwam slechts tot drie competitieduels. Roda-aanvoerder Ard van Peppen speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord.

Griekse trainer
De trainer van Roda JC is dit seizoen de Griek Yannis Anastasiou. Hij speelde tussen 2000 en 2008 voor Roda JC, Ajax, Sparta Rotterdam en FC Omniworld om daarna in zijn vaderland zijn trainerscarrière op te starten. De voormalig spits werd in 2013 voor het eerst hoofdcoach, bij de Griekse topclub Panathinaikos. Daar werd hij in november 2015 ontslagen.