Fanshop
Fanshop
Feyenoord-%20Roda%20JC%20Kerkrade-07

De tegenstander: Roda JC in 2017 op zoek naar meer (doel)punten

Roda JC Kerkrade keerde afgelopen dinsdagnacht terug van een trainingskamp in Portugal. Daar bereidden de Limburgers zich een week lang voor op de tweede seizoenshelft, waarin ze niet alleen meer punten hopen te halen maar ook meer doelpunten hopen te maken.

Griekse aanwinst
Met acht goals in zeventien wedstrijden was Roda JC namelijk veruit de minst scorende ploeg van de Eredivisie in de eerste seizoenshelft. Nooit eerder maakte een ploeg in deze eeuw zelfs zo weinig goals in de eerste deel van het seizoen. Om die doelpuntendroogte een halt toe te roepen werd tussen kerst en oud en nieuw een nieuwe aanvaller aangetrokken. De Griek Thanasis Papazoglou kwam op huurbasis over van het Belgische KV Kortrijk, waar hij in twaalf duels echter nog niet het net wist te vinden. Van een andere Belgische club, Zulte Waregem, huurde Roda vrijdag linksback Bryan Verboom.

Degradatiestrijd
Het gebrek aan doelpunten zorgde er mede voor dat Roda tot nu toe slechts dertien punten wist te verzamelen. Daarmee is de ploeg met onder meer Go Ahead Eagles, PEC Zwolle en Excelsior verwikkeld in een felle strijd om degradatie te ontlopen.

Weinig tegengoals
Aan het aantal tegengoals is de slechte klassering van de Limburgers niet te wijten, want het aantal van 21 treffers dat Roda hoefde te incasseren, ligt een stuk lager dan dat van de overige degradatiekandidaten. Zeker als je bedenkt dat vijf van die goals in september door Feyenoord werden gemaakt tijdens het heenduel in De Kuip (5-0).

Kampioen gelijke spelen
Het geringe aantal doelpunten dat tijdens wedstrijden van Roda JC wordt gemaakt, heeft eveneens tot gevolg dat de club kampioen gelijke spelen is. Al tien keer eindigde een duel van de ploeg uit Kerkrade in een remise, waarvan zelfs vijf keer in 0-0. De enige zege werd bovendien op vreemde bodem geboekt (bij Excelsior), waardoor het Limburgse publiek aanstaande zondag voor het eerst dit seizoen hoopt te kunnen juichen na afloop van een thuisduel.