Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
20160708_visual_arena_fey_psv

De tegenstander: PSV start nieuwe prijzenjacht

PSV beleefde afgelopen dinsdag geen al te beste generale repetitie voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. De regerend landskampioen kreeg de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding tegen FC Eindhoven grote kansen, maar verloor in eigen huis met 0-1. ‘We moeten ons schamen,’ zei aanvoerder Luuk de Jong na afloop.

Basis in tact
De nederlaag in de zogenoemde lichtstadderby was een smet op een verder vrijwel vlekkeloze voorbereiding voor PSV. De ploeg van Phillip Cocu overtuigde met name in de oefenwedstrijden tegen de Portugese topclubs Sporting Lissabon (0-5 winst) en FC Porto (3-0 winst). Aan de andere kant had PSV het juist lastig met op papier kleinere tegenstanders als Queens Park Rangers (0-1 verlies) en Moeskroen (1-1).

Cocu zal om die reden benieuwd zijn hoe zijn ploeg er nu echt voor staat in aanloop naar de start van de competitie. Positief is in elk geval dat de basisploeg van PSV van vorig seizoen bijna geheel in tact is gebleven. Alleen de door Feyenoord opgeleide Jeffrey Bruma (verkocht aan VfL Wolfsburg) en Marco van Ginkel (verhuurperiode ten einde) vertrokken uit Eindhoven. Daar tegenover stond onder meer de komst van Daniel Schwaab, een 27-jarige Duitse verdediger die 188 wedstrijden in de Bundesliga achter zijn naam heeft.

Champions League
Daarmee staat het geraamte van de ploeg die dit seizoen niet alleen de landstitel hoopt te prolongeren, maar ook voor Europees succes gaat. Als landskampioen plaatste PSV zich direct voor de groepsfase van de Champions League, het toernooi waarin de Eindhovense club vorig seizoen overwinterde en uiteindelijk door finalist Atletico Madrid werd uitgeschakeld na strafschoppen.

De prijzenjacht begint ook voor PSV aanstaande zondag met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De club kan die prijs voor de tiende keer winnen. Afgelopen seizoen pakte PSV de schaal door FC Groningen met 3-0 te verslaan.