Fanshop
Fanshop
PSV-Feyenoord-033

De tegenstander: PSV op koers voor dubbelslag

Even over de helft van het seizoen is er voor PSV geen vuiltje aan de lucht. Zowel in de competitie als in het bekertoernooi ligt de ploeg op koers voor de prijzen.

Zeven punten los
PSV toont dit seizoen trekjes van het PSV dat in 2015-2016 voor het laatst landskampioen werd. Zo worden er ook dit seizoen opmerkelijk veel wedstrijden met één doelpunt verschil gewonnen, terwijl de ploeg al een paar keer in de slotminuten in extremis de drie punten pakte. Dat gebeurde bijvoorbeeld bij de hervatting van de competitie na de winterstop tegen Heracles Almelo (1-2) en eerder al tegen PEC Zwolle (0-1). De ploeg heeft mede door die resultaten al een flink gat geslagen met naast achtervolger Ajax, dat inmiddels op zeven punten staat.

‘Pareltje van de buitencategorie’
De Eindhovenaren onderstreepten hun ambities in de winterstop door de Argentijnse spits Maximiliano Romero per direct over te nemen van Vélez, nadat eerder al was overeengekomen dat hij na dit seizoen de stap naar PSV zou maken. De verwachtingen van de 19-jarige aanvaller zijn hooggespannen. Zo noemde oud-Feyenoorddoelman Henk Timmer, die tegenwoordig als zaakwaarnemer veelvuldig in Argentinië komt, Romero ‘een pareltje van de buitencategorie’. Hij lijkt op die manier de natuurlijke opvolger van Jürgen Locadia, die deze maand vertrok naar Brighton & Hove Albion.

Geen cupfighter
Met de eerste plek in de Eredivisie en een plaats in de kwartfinales van het bekertoernooi, heeft PSV de wind in de zeilen, maar dat betekent niet dat de ploeg helemaal gerust zal zijn op een goede afloop van het treffen met Feyenoord. Niet alleen omdat van de laatste vijf ontmoetingen in De Kuip er vier verloren gingen, maar ook omdat PSV en het bekertoernooi de afgelopen jaren geen gelukkige combinatie vormen. Zo liet de ploeg zich vorig seizoen al in de tweede ronde verrassen door Sparta Rotterdam, terwijl PSV zowel in 2013-2014 als in 2014-2015 werd uitgeschakeld door Roda JC. Ook de huidige bekercampagne verliep niet zonder slag of stoot, want in de tweede ronde werd eerstedivisionist FC Volendam pas na verlenging verslagen (0-2).

Ultieme revanche
Tegelijkertijd zal iedereen bij PSV beseffen dat bij winst op Feyenoord de weg naar de dubbel dit jaar open ligt. Zeker na de vroegtijdige uitschakeling in Europa door het Kroatische NK Osijek aan het begin van het seizoen, zou die dubbelslag voor trainer Phillip Cocu de ultieme revanche zijn.